Фондът Uzbekistan Vision 2030, създаден за връщане на конфискувани активи

...
Фондът Uzbekistan Vision 2030, създаден за връщане на конфискувани активи
Коментари Харесай

43,5 млн. долара на осъдената дъщеря на бившия президент на Узбекистан финансират програма на ООН

Фондът Uzbekistan Vision 2030, основан за връщане на иззети активи от Швейцария на най-голямата щерка на някогашния президент на Узбекистан Ислам Каримов - Гулнара Каримова /на снимката/, ще насочи 43,5 милиона $ за финансиране на стратегия на Организация на обединените нации. Тя е за понижаване на детската и майчина смъртност в Узбекистан.

" Фондът Uzbekistan Vision 2030 разгласи разпределението на 43,5 милиона $ за поддръжка на нова стратегия на Организация на обединените нации за понижаване на предотвратимите смъртни случаи на майки и новородени в Узбекистан ", оповестява уеб сайтът на програмата.

Мултипартньорският фонд на Организация на обединените нации Uzbekistan Vision 2030 беше основан през лятото на 2022 година, с цел да върне активите на Гулнара Каримова, иззети по време на наказателно произвеждане в Швейцария. През август 2022 година Узбекистан и Швейцария подписаха съглашение за връщане на 131 милиона $ посредством фонда. Върнатите активи се употребяват за финансиране на стратегии, ориентирани към ускорение на осъществяването на програмата за промени на държавното управление на Узбекистан и реализиране на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР