Фондът на фондовете и финансовият посредник "Витоша венчър партнърс" регистрираха

...
Фондът на фондовете и финансовият посредник "Витоша венчър партнърс" регистрираха
Коментари Харесай

Фондът на фондовете учреди четвърти алтернативен инвестиционен фонд

Фондът на фондовете и финансовият медиатор "Витоша венчър партнърс " записаха взаимен фонд за ускорение и начално финансиране - "Витоша венчър партнърс - фонд I " КД, оповестиха от Фонда. Новото сдружение е учредено за период от 10 години и разполага с капитал от 38 млн. лева

От тях 35,6 млн. лева са обществен запас, възложен от Фонда. Тези средства са обезпечени от Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност " /ОПИК/, съфинансирана от Фонда за районно развиване на Европейски Съюз. Останалите 2,4 млн. лева са частно финансиране.

В сходство с капиталовата тактика към финансовото съглашение сред Фонда и Управляващия орган на ОПИК посредством различни капиталови фондове се осъществят пет инструмента за дялови и квази-дялови вложения, припомнят от Фонда. Заедно с новия фонд дейни към този момент са четири такива фонда. Петият е в развой на възлагане. Общият обществен запас, заделен за тази цел, е 294 млн. лева Към него фондовете прибавят и частни средства.

До края на 2023 година "Витоша венчър партнърс - фонд I " ще влага в 116 започващи компании в ранен стадий от тяхното развиване, се показва в прессъобщението. Малките и междинни предприятия на стадий ускорение могат да разчитат на финансиране сред 30 хиляди и 100 хиляди лева Между 30 хиляди и 2 млн. лева ще получат по-напредналите в създаването на своя артикул или основаването на първообраз.

Фондът ще работи за развиване на предприемаческата екосистема в България, като поддържа планове с софтуерна устременост и висок капацитет за резистентен напредък. Той ще дава на предприятията достъп до начално финансиране, бизнес съвещания, менторство, оперативна и стратегическа поддръжка. Около половината от подкрепените компании ще вземат участие в акселераторска стратегия, проведена от фонд мениджъра "Витоша венчър партнърс ".

Фондът към този момент приема кандидатури за финансиране на своя интернет уебсайт.

"Витоша венчър партнърс - фонд I " е различен капиталов фонд - сдружение за групово вложение, което набира капитал от голям брой източници, се припомня в прессъобщението. Фондът ще се ръководи от финансовия медиатор "Витоша венчър партнърс ", определен посредством социална поръчка. Оперативното съглашение сред него и Фонда е подписано на 5 юни т.г.

Финансовите медиатори "Витоша венчър партнърс " и "Иновейшън кепитъл " ръководят надлежно 38 млн. лева и 30.5 млн. лева за вложения в компании в ранен стадий на развиване. "Ню вижън 3 " и "Морнингсайд хил " разполагат надлежно с 42.5 млн. лева и 55.9 млн. лева рисков капитал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР