Фондът Bezos Earth Fund, създаден от основателя на Amazon Джеф

...
Фондът Bezos Earth Fund, създаден от основателя на Amazon Джеф
Коментари Харесай

Безос и Гейтс насочват $2.4 млрд. към горите и дребните фермери

Фондът Bezos Earth Fund, основан от създателя на Amazon Джеф Безос, ще влага 1 милиарда $ до 2030 година в запазване на горите и естествените въглеродни ресурси. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс пък ще вложи 1.4 милиарда $ в помощ на дребните фермери, с цел да може да се оправят с изменението на климата. Обещанията за големите суми на обща стойност 2.4 милиарда $ бяха дадени по време на срещата на върха COP27 в Египет, предава Reuters.
Фондът на Безос
Новината за плануваната инвестиция от Фонда на Безос пристигна по линия на френския президент Еманюел Макрон. Неговият кабинет разгласява изказването в понеделник, когато той организира първата поредност от диалози на срещата на върха COP27. В информацията се показва, президентите на Габон и Руанда също са изразили интерес да подхващат стъпки за отбрана на горите и естествените въглеродни ресурси.

Досега филантропската организация на Безос е дала обещание да насочи 30% от своя фонд на стойност 10 милиарда $ към запазване на природата, възобновяване и промяна на хранителни системи. Организацията търси коалиция с африкански и европейски страни към тазгодишната среща на върха на Организация на обединените нации за климата, с цел да усили напъните за възобновяване на почвата.
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс
Ангажиментът на „ Фондация Гейтс “, разгласен на конференцията COP27 в Шарм ел-Шейх, ще помогне на дребните фермери в Субсахарска Африка и Южна Азия да изградят резистентност в работните си практики и да подобрят продоволствената сигурност.

В момента светът не прави задоволително, с цел да помогне на по-бедните народи да устоят на резултатите от световното стопляне, обявиха от Организация на обединените нации предходната седмица. Изчисленията демонстрират, че до 2030 година годишно ще са нужни по към 340 милиарда $.
 Движим се по автомагистрала към климатичен пъкъл
Храната и приходите на над 2 милиарда души зависят от дребните ферми, само че сега по-малко от 2% от световното финансиране, обвързвано с климата, е планувано да им оказва помощ да се приспособяват към изменението на климата, показва фондацията.

Климатичната рецесия предизвиква големи вреди всеки ден, защото заплашва цели райони от хора и стопански системи “, сподели в изказване Бил Гейтс, съпредседател на фондацията.

„ Необходимо е повече финансиране, с цел да се подсигурява, че селскостопанските и софтуерните нововъведения са необятно налични за уязвимите общности, помагайки им да се приспособяват към изменението на климата, да избавят животи и да усилят икономическия напредък. “

Финансирането на Фондацията ще бъде ориентирано към планове за интелигентно селско стопанство, нови приложения на цифрови технологии и други нововъведения, както и за поддръжка на дамите фермери. Жените съставляват 43% от селскостопанската работна мощ в разрастващите се страни, само че те нормално имат доста по-малък достъп до финансиране, законови права и обучение спрямо мъжете вследствие на вкорененото неравноправие сред половете.

Жените в селските региони на Африка са гръбнакът на техните хранителни системи, само че те в никакъв случай не са имали еднакъв достъп до ресурсите, от които се нуждаят, с цел да разпрострат цялостния си капацитет или да изградят резистентност против надвисналите климатични закани “, сподели съпредседателят на фондацията Мелинда Френч Гейтс.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинДжеф Безос фонд Бил Гейтс Фондация Бил и Мелинда Гейтс запазване на климата битка с климатичните промени инвестиция Amazon ПоследниНай-четениЕкология 52 Безос и Гейтс насочват $2.4 милиарда към горите и дребните фермери Накратко 620 Вечерни вести: Европейска комисия утвърди първите милиарди по ПВУ; Много нови жилища излизат на пазара Бюджет и финанси 372 Пред Лондон зее „ черна фискална дупка “ за 50 милиарда паунда Политика 2003 Правителството разгласи немска инвестиция за 1 милиарда евро Финанси 10777 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Компании 8132 „ Лукойл “ отхвърли оферта за завода си в Сицилия, обричайки го на банкрут Компании 6834 Мъск стартира с всеобщите съкращения в Twitter още през днешния ден Бюджет и финанси 6326 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Всички новини18:56 Накратко 52 Вечерни вести: Европейска комисия утвърди първите милиарди по ПВУ; Много нови жилища излизат на пазараОще от ЕкологияВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР