Фолиевата киселина през бременността предпазва бебето от шизофрения и аутизъм,

...
Фолиевата киселина през бременността предпазва бебето от шизофрения и аутизъм,
Коментари Харесай

Фолиевата киселина през бременността предпазва бебето от шизофрения и аутизъм

Фолиевата киселина през бременността защищава бебето от шизофрения и аутизъм, заяви в. "Дейли мейл ", базирайки се на английски учени.

Учените са анализирали проучвания на деца, родени преди и откакто в Съединени американски щати е въведено наложително обогатяване на всички зърнени храни с фолиева киселина. Това става през юли 1998 година Резултатите демонстрират, че фолиевата киселина забавя рисково изтъняване на мозъчната кора на децата.

Това е първото биологично доказателство за директното влияние на фолиевата киселина върху развиването на мозъка на зародиша в матката.

Учените с началник Джошуа Рофман от отделението по психиатрия в Масачузетската обща болница са аналиизрали три комплекта с резултати от сканиране на детски мозъци с ядрено-магнитен резонанс от 1993 година до 2001 година Първият бил на 292 здрави деца на възраст от осем до 18 години, вторият на 861 деца на същата възраст само че с разнообразни психологични разстройства, а третият - на 217 деца, родени преди 1998 година

Резултатите изрично демонстрират, че децата, изложени на фолиева киселина през бременността, са с по-малък риск от психологични болести, характеризиран от закъснение на изтъняването на мозъчната кора.

Мозъчната кора на децата изтънява на учебна възраст. Това е естествен развой от съзряването на мозъка за разчистване на ненужни натрупвания сред невроните. Ускоряването на този развой обаче се свързва с аутизъм и психози.

Специалистите предлагат фолиева киселина да пият освен бременните дами, само че и всички, които възнамеряват да забременеят.

Известно е, че фолиевата киселина защищава от спина бифида. Затова тя се предлага като добавка на бременните в доста страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР