focus-news.netЗа регистрираните по ДДС фирми срокът за свързване на касовите

...
focus-news.netЗа регистрираните по ДДС фирми срокът за свързване на касовите
Коментари Харесай

За регистрираните по ДДС фирми срокът за свързване на касовите апарати към НАП е 30 септември, за тези които не са - 30 юни

focus-news.net

За записаните по Данък добавена стойност компании срокът за свързване на касовите апарати към Национална агенция за приходите е 30 септември, за тези които не са - 30 юни. Това стана ясно на брифинг в Министерски съвет, след среща сред премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, представители на Българската стопанска камара и браншови организации. Обсъжданата от тях тематика беше Наредба 18 – за регистрацията на касовите апарати в Национална агенция за приходите. Идеята е оборотите да се регистрират незабавно пред данъчните, а не както до момента - един път месечно. Пред публицисти финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че срокът за използването на Наредбата за регистрациите на касовите апарати се отсрочва със 7 месеца за търговците, които употребяват системи за ръководство на продажбите, а за компаниите, които не са регистрирани по Данък добавена стойност, крайната дата е 30 юни. „ Имахме доста потребен разговор с представителите на Българската стопанска камара, предначертахме информационен модел, по какъв метод ще продължи работата по окончателното имплементиране на наредбата по другите и етапи “, изясни Горанов. „ На 19 февруари анонсирах, че периодите за използване на наредбата ще бъдат изменени за част от търговците. За тези, които употребяват системи за ръководство на продажбите. Срокът ще се измести за 30 септември. Това са 7 месеца, за които взаимно с представителите на бизнеса ще търсим оптимални решения за тези гранични процеси и положения, които срещат проблеми за бизнеса за имплементиране и използване на наредбата “, съобщи Горанов. Министърът означи, че наредбата има за цел да бъдат прекъснати практиките с криене на оборота. „ Има процеси, които са много по-сложни, сложени от бизнеса и в разговор в идващите дни ще чистим тези процеси, които мъчно могат да намерят решение в този тип на Наредбата “, разяснява той. „ Настояваме, че действителното отчитане на всички обороти в стопанската система би трябвало да намерят място и партньорството сред страната и бизнеса по връзки на изсветляване на процесите и стопанския оборот не би трябвало да остава на назад във времето. Голяма част от оборотите се крият, нищо че имаме дребна данъчна тежест и това е философията на изменението на наредбата “, посочи Горанов. По думите му промените в Наредбата за регистрацията на касовите апарати към Национална агенция за приходите няма да бъдат върнати, тъй като се вършат големи опити за злоупотреби с оборота.

Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев посочи, че по време на срещата с премиера Борисов е получил изрично и ясно единодушие да бъдат огледани точно съответните регламенти в наредбата, които тормозят браншовите организации. „ Българска стопанска камара изрично застава в позиция за битка със сивата стопанска система и от тази позиция усилието и задачата на Наредбата 18 е нещо, което би трябвало да бъде приветствано “, уточни той. „ Това, което е изключително задоволително от нашата среща, е че огромна част от терзанията, на към 60 браншови организации, членуващи в камарата, бяха чути и си казахме при премиера, че тези 7 месеца до влизането в действие на наредбата не би трябвало да изтекат като вода в пясъка, а да създадем нужното и двете страни Наредба 18 да бъде една съвременна норма, регламентираща и фискалните процеси да бъдат правилно отразявани “, изясни Радев. Според ръководителя на Българската стопанска камара Радосвет Радев терзанията на бизнеса за свързването на касовите апарати непосредствено към организацията за проходи са неоснователни, тъй като Национална агенция за приходите и без разпоредба 18 има задоволително съществени механизми, с които може да стигне до сензитивна информация.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР