Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес - най-ценното футболно

...
Флуминензе е новият носител на Копа Либертадорес - най-ценното футболно
Коментари Харесай

Флуминензе победи Бока Хуниорс и спечели Копа Либертадорес за първи път

Флуминензе е новият притежател на Копа Либертадорес - най-ценното футболно отличие в Южна Америка. Бразилският отбор надигра Бока Хуниорс с 2:1 в трагичен край, решен след продължения. В постоянното време дуелът приключи 1:1.

На трибуните на стадион Маракана в Рио де Жанейро участваха 78 838 фенове. Те видяха прочувствен край, в който с изключение на три гола, имаше и два червени картона, както и доста разногласия. В състава на спечелилите личат имената на някогашните бразилски национали Марсело и Фелипе Мело, като последният, който е на 40 години, е и един от капитаните.

Флуминензе е 11-ият бразилски клуб, който доближава до оценката. Освен това за пета поредна година тим от Бразилия е притежател на Копа Либертадорес. Серията стартира през 2019 година с купата на Фламенго, последвана от две следващи купи за Палмейрас. През предходната година Фламенго още веднъж завоюва Либертадорес.

Откакто първенецът в Копа Либертадорес се излъчва в един мач, Флуминензе е първият тим, който печели трофея на личния си стадион. Тимът от Рио де Жанейро играе домакинските си мачове на Маракана дружно с три други тима.
За пръв път в Копа Либертадорес в две следващи години отбори от един град печелят трофея, откакто Фламенго е огромният противник на Флуминензе. Това не се е случвало в шампионата от 1984-85 година с следващите трофеи на аржентинските Индепендиенте и Бока Хуниорс.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР