Флоренция откри тазгодишното издание на най-голямото шоу за класически и

...
Флоренция откри тазгодишното издание на най-голямото шоу за класически и
Коментари Харесай

Pitti Uomo завладя Италия, мъжката мода е във фокуса на модната индустрия

Флоренция откри тазгодишното издание на най-голямото шоу за типичен и авангардни мъжки облекла и аксесоари – " Pitti Uomo " ( " Пити Уомо " ). То се организира всяка година през януари и показва есенно-зимните сбирки от Италия и света. Посетителите могат да видят новите сбирки на 832 разнообразни марки, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Мъжката мода в Италия през интервала на " Pitti Uomo " е във фокуса на всичко, а невероятните и запаметяващи се дрехи на мъжете засенчват даже и дамите, които са решили да посетят стилното издание. Екип на БГНЕС се срещна с редица гости на “Pitti Uomo ”.

С тях разговаряхме за проблематичните полета в стилната промишленост, вероятните решения, запазването на традициите при изработването на облекла в Италия, както и за това дали етичната мода добива известност. Важно е да отбележим, че етичната мода се отнася до производството и потреблението на облекла и аксесоари по метод, който дава приоритет на обществената и екологичната отговорност. Това включва отчитане на въздействието на цялата верига на доставки – от снабдяването с материали до производството, разпространяването и изхвърлянето. Етичната мода има за цел да предизвиква обективни заплати, безвредни условия на труд и устойчиви практики, като в същото време минимизира вредата за околната среда.

" Работя в стилната промишленост, само че нещо, което не ми харесва, е, че постоянно бързат и не знам за какво. Според мен е по-добре да забавят темпото. Всичко се трансформира всеки месец ", сподели за БГНЕС моделът Едуардо Лангоне. Той показа, че за първи път посещава " Pitti Uomo ”. Лангоне разяснява, че не харесва “бързата мода ” и изясни, че избира да си купува по-качествени облекла, които може да носи по-дълго време.

Според него стилната промишленост би трябвало да се концентрира върху производството на по-качествени облекла, вместо да се създават огромни количества. " Харесва ми да си закупувам по-качествено направени облекла втора употреба. В Милано има доста магазини, от които може да си закупите такива облекла, вместо да си закупите облеклата от така наречен " бърза мода ”, които носите за няколко месеца и по-късно би трябвало да изхвърлите ", добави той.

Пред БГНЕС посланикът на редица дизайнерски марки Тиери Муеле от Париж сподели, че взе участие в " Pitti Uomo " от доста дълги години. Той се включва в събитието, тъй като това е място за мъжка мода, само че също така поле за ентусиазъм и срещи с дизайнери.

" " Бързата мода " не е добра за никого ", сподели още Муеле и добави: " Тя е разликата сред стилните трендове и класическите облекла и класиката. Класиката или обичайните облекла, които се създават нормално не се трансформират, стилните трендове се трансформират на всеки шест месеца, а “бързата мода ” е нападателна ”.

 Тиери Муеле от Париж

Муеле разяснява, че според от сезона избира и материалите, от които да бъдат направени облеклата му като даде образец с това, че през този сезон облеклата му са направени най-вече от вълна. Според него етичната мода е известна самодейност и разясни, че в действителност е доста мъчно да се разбере дали стилните марки действително я ползват или това са просто думи.

" Нещо би трябвало да се промени в стилната промишленост, тъй като хората нямат същите пари, както в предишното. Ако желаете качество обаче, би трябвало да платите по-висока цена ”, уточни той.

Гост-дизайнери на събитието този сезон са Лука Маляно и Стивън Стоки Дейли. През годините посещаемостта и броят на изложителите на " Pitti Uomo " продължава да пораства като тази година ползата е голям. Стотици посетиха ревюто още в първите дни след откриването.

Дизайнерът Илиян Рачов от България съобщи пред БГНЕС, че посещава " Pitti Uomo " за 20-и път.

" Модната промишленост би трябвало да се промени във връзка с потреблението на кожи. Това обаче стартира да се трансформира изключително при първокласните типове кожи ", счита той. Според него етиката би трябвало да участва в стилната промишленост.

За повече любопитни диалози с разнообразни дизайнери, модели и фешън икони, следете БГНЕС. Екипът на медията е във Флоренция и има извънреден достъп до участниците в " Pitti Uomo " 2024. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР