>Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасСъбития в обекта:Шедьоври на

...
>Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасСъбития в обекта:Шедьоври на
Коментари Харесай

Шедьоври на белкантото ще звучат тази събота във Флората

> Флора БургасПриморски парк

0 коментара за Флора Бургас Събития в обекта:Шедьоври на белкантото11:00/24.11.2018Солистите на Държавна опера – Бургас ще зарадват меломаните с вокален камерен концерт – матине тази събота, 24 ноември, от 11 часа в залата на Експозиционен център " Флора “. На чаша кафе или благоуханен чай и хрупкави бисквитки публиката ще чуе най-звучните арии и ансамбли от оперната и оперетна история, събрани в плана " Шедьоври на белкантото “.

Сопраните Мария Цветкова, Диана Василева и Нона Кръстникова, мецосопраното Даниела Дякова, баритонът Валери Турманов и басът Костадин Мечков ще изпълнят шедьоврите на международната класика под съпровод на роял от пианистите Райна Попова и Станка Аргирова – Апостолова. В програмата са включени арията на Адела от оперетата " Прилепът “ на Щраус, арията на Мими от операта " Бохеми “ на Пучини, арията на Яго от операта " Отело “ на Верди, арията на Банко от операта " Макбет “ на Верди и други.

Съботното предиобедно събитие в залата на Експоцентър " Флора “ е едвам първото сходно за бургаската опера. То обаче няма да е последното – идващото такова ще се състои през декември, като по програмата му към този момент се работи интензивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР