ФК Спартак На извънредно заседание на местния парламент днес съветниците гласуваха

...
ФК Спартак
На извънредно заседание на местния парламент днес съветниците гласуваха
Коментари Харесай

Решено: ФК Спартак връща собствеността върху стадиона си за срок от 10 години

ФК Спартак На изключително съвещание на локалния парламент през днешния ден съветниците гласоподаваха " за " отдаването на стадион " Спартак " и прилежащите му площи, които са общинска благосъстоятелност, за безплатно прилагане на футболния клуб за интервал от 10 години, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

С това решение клубът си връща собствеността върху " Спартак " и ще може да влезе публично във притежание в понеделник след сключване на тристранен протокол сред клуба, общината и " Инжстрой ". 

Вчера стана ясно, че по предварителни планове ремонтът на стадион " Спартак " ще коства към 1,45 млн. лв. с Данък добавена стойност, прецизираха публично от Общината. 53 хиляди лв. от тях ще бъдат обезпечени от локалната хазна като обезщетени промени по бюджета на Община Варна за 2018 година Те ще бъдат за сметка на средствата, планувани за ремонта на ул. " Ал. Рачински “.

За останалите близо 1,4 млн. лв. общината ще разчита на финансова поддръжка на страната. Общинските съветници упълномощиха кмета на Община Варна да предприеме всички нужни дейности за обезпечаване на финансирането от държавния бюджет.

След осъществяване на строително-монтажните работи и въвеждането на обектите в употреба се планува да се извърши увеличение на капитала на сдружението " Стадион Спартак “ със цената на изпълнените действия.

По предложение на ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов бяха взети решения, свързани с новото сдружение " Стадион Спартак “, напълно благосъстоятелност на Община Варна. Съветниците утвърдиха смяна в наименованието – от " Стадион Спартак “ АД на " Стадион Спартак “ ЕАД.

Решено бе съставът на Съвета на шефовете да бъде понижен от петима на трима членове. В новия управителен ръб ще влязат Венцислав Младенов, шеф на Оперативна програма " Спорт-Варна “, ръководителят на " ЖСК – Спартак “ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК " Спартак 1918 “. Тримата няма да получават хонорари. 
 
Съветниците дадоха също единодушието си за даване на ФК " Спартак 1918 “ на  безвъзмездно право на прилагане за част от спортната база на " Стадион Спартак “ ЕАД. Футболният клуб ще получи всички парцели на сдружението като се изключи стадиона,  така като предстои ремонт. 
 
Амбицията на " Спартак 1918 “ е да развие детско-юношеската школа, разкри пред съветниците Евгений Балев от управлението на футболния клуб. " Когато поехме клуба през декември предходната година, децата бяха 67. В момента упражняват 250, като желанието ни е да увеличим броя им до 450 “, сподели Балев. 
 
Съветници приветстваха желанието на управлението на " Спартак 1918 “ да развива детско-юношеската школа. Те приканиха клуба да поддържа базите, предоставени от Община Варна, като добър собственик.
 
 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР