„Физкултурните проблеми са един проблемите, който си стои, въпреки приказките

...
„Физкултурните проблеми са един проблемите, който си стои, въпреки приказките
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Бюджетът за спорт за тази година е вдигнат с 26%

„ Физкултурните проблеми са един проблемите, който си стои, макар приказките на предходното ръководство, макар изсипаните милиони там. Много от българските учебни заведения не разполагат с физкултурни салони. За наслада, има доста пари, които са отпуснати в бюджета за 2022 година, който е доста обществен. Освен това той е доста целево ориентиран бюджет. “ Това съобщи Иван Ченчев, заместник-председател на парламентарната група на “БСП за България “ и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, в ефира на България он еър. Той регистрира като позитивна процедура, че към този момент всички пари в българския бюджет, който е към 63 милиарда лева, минават през Народното събрание и през очите на хората. „ Спря се към този момент порочната процедура с ПМС-тата, с джипката и всичко останало “, добави социалистът.

„ В новия бюджет има 15 млн., които са планувани за градеж на спортни обекти и физкултурни салони. Бюджетът за спорт за тази година е вдигнат с 26%, като от 97 млн. предходната година, в този момент ще бъдат 125 млн. Освен тях има едни 100 млн., ориентирани в образованието, като вътре във тях се включват и средства за извънкласни действия и спорт “, изясни ръководителят на спортната комисия в предаването “България заран “. Той добави, че всичко това приказва за един ориентиран бюджет по проблемите в спорта.

Във връзка с възходящата експанзия измежду децата Ченчев съобщи, че в България всяко едно звено поотделно знае защо става дума и взима безусловно съответни ограничения, и уточни къде казусът: „ Свиках изключително съвещание на спортната комисия тъкмо по този проблем и поканих съответните институции и се оказа, че всяка една поотделно ползва ограничения, само че нямат съгласуваност. Разбрахме се те да изпратят предложенията и стратегиите си към Комисията. “ Той посочи, че предложенията към този момент се обобщават и ще бъде изпратен отчет на спортното и просветителното министерство, в който ще има съответни оферти.

По думите му предварителната защита е най-важна, а спортът е едно от нещата, които тотално могат да извадят едно дете от положение на принуждение и прочувствена взаимозависимост.

„ Комисията направихме среща с шефовете на всички спортни учебни заведения в България, с цел да чуем проблемите и там. Оказа се, че такова нещо май не беше правено до момента. Статистиката сочи следното - има 6 държавни спортни учебни заведения в България и 19 общински, това са спортните учебни заведения в страната “, сподели още Иван Ченчев. Той даде образец с град Бургас, където няма постройка за спортно учебно заведение, а то се обитава в общежитие.

В студиото социалистът изнесе следните обстоятелства, които сочат тревожна статистика: „ На телефона за принуждение над деца има над 35 000 позвънявания. 719 случая има на физическо и психическо принуждение. Повечето от позвъняванията са от момчета. “

На финала Иван Ченчев изрази вяра, че има заинтригуваност от страна на институциите в тази сфера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР