Физически лица продават свои стари автомобилни гуми в маркетплейсите и

...
Физически лица продават свои стари автомобилни гуми в маркетплейсите и
Коментари Харесай

Предупреждение: Опасни автомобилни гуми се продават през социалните мрежи

Физически лица продават свои остарели автомобилни гуми в маркетплейсите и обществените мрежи, което крие опасности. За това предизвести създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

Търсенето се усилва тъй като от 15 ноември до 1 март при шофиране в България колите би трябвало да бъдат оборудвани с гуми с протектор над 4 мм, според Закона за придвижването по пътищата.

" Хората, с концепцията да спестят средства, се изкушават да купят от физически лица в интернет. Трябва обаче да си даваме сметка, че от сигурността зависят освен нашите здраве и живот, само че и на близките, които може да се окажат в обстановката, в която може да се случи някакъв случай “, сподели тя. И добави – " Когато купуваме гуми от нерегламинтирани търговци, не знаем до каква степен те дават отговор на всички условия и какъв брой са употребавани. Това е мъчно да се управлява и от институциите в обществените мрежи. Моят съвет е хората да се въздържат от такива покупки. “

Когато даден артикул не подхожда на условията за сигурност или обособена партида и има риск, институциите или самите производители взимат ограничения за преправянето или извеждането му от пазара.

Такъв е образецът с изтеглени през тази седмица автомобилни гуми " Goodyear ULTRAGRIP PERFORMANCE 3 ", които са създадени в Германия в интервала 03.07.2023-09.07.2023 и са продавани и през интернет. Те могат да бъдат разпознати по DOT номер на страничната стена на гумата: 1K51P ML1R 2723. Това става след сигнал от Люксембург.

Идентифицираният проблем е, че индустриална разновидност може да докара до напукване на протектора при придвижване с висока скорост и до частичната му щета, което да повлияе на стабилността и ръководството на транспортното средство, увеличавайки риска от акцидент. Извършените проби са открили, че продуктът не дава отговор на Регламента за утвърждение и контрол на пазара на моторни транспортни средства и техните ремаркета, както и на системи, съставни елементи и обособени механически възли, предопределени за такива транспортни средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР