Физическата дистанция и други стриктни мерки ще останат дълго времеНеобходими

...
Физическата дистанция и други стриктни мерки ще останат дълго времеНеобходими
Коментари Харесай

HR съюз ще подготвя новата „нормалност” на работното място

Физическата отдалеченост и други прецизни ограничения ще останат дълго време

Необходими са незабавни ограничения, които да върнат безвредно хората на работа, споделят от HR промишлеността
(снимка: CC0 Public Domain)

Три от най-големите в международен мащаб компании за HR услуги се сплотяват в съюз, с цел да оказват помощ на компаниите и чиновниците да се върнат безвредно на работа след пандемията от COVID-19. Зад самодейността, оповестено с отворено писмо, стоят The Adecco Group, Manpower Group и Randstad NV.

„ Здравната рецесия, породена от COVID-19, слага хората и стопанските системи по света пред несравними провокации. За да ограничи икономическия спад и въздействието върху хората, пазарът на труда и всички заинтригувани страни на него би трябвало бързо да се приспособят към тази нова действителност, в която физическата отдалеченост и други прецизни ограничения ще бъдат неразделна част от всички работни процеси в продължение на дълго време ”, се споделя в писмото.

Според HR фирмите, би трябвало да бъдат готови незабавни ограничения, които да върнат безвредно хората на работа, когато пристигна подобаващото време. Определянето на точния миг ще е от решаващо значение за стопанската система. Този миг ще е друг за обособените страни и браншове, според от вълните и стадиите на пандемията по света.
още по тематиката
„ Необходимо е невиждано съдействие и съгласуваност сред другите участници на трудовия пазар – от работодатели и държавни управления до профсъюзи и институти, което да приготви за новата нормалност на работното място ”, приканват трите HR компании, изтъквайки, че през 2018 година HR промишлеността е назначила на работа близо 60 милиона чиновници в десетки страни и браншове.

Действията на съюза ще се базират на шерването на най-хубавите практики, касаещи протоколите за здраве и сигурност, които или ще би трябвало да бъдат основани, или обновени за задачите на краткотрайната „ стопанска система на обществена отдалеченост ”.

За да се обезпечи оптималната степен на сигурност на служащите и бизнесите, извънредно значимо е тези практики да бъдат споделени от промишленостите и страните и да бъдат основани нови канали, които бързо да правят оценка ефикасните протоколи.

В умозаключение, HR промишлеността приканва за взаимни дейности работодателите, синдикатите и неправителствените организации, а държавните управления да поддържат и окуражат тези старания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР