Фискалните инспектори констатираха 16 нарушения, главно неиздаване на касови бележки

...
Фискалните инспектори констатираха 16 нарушения, главно неиздаване на касови бележки
Коментари Харесай

Тайни клиенти спипаха в крачка магазини и заведения в Студентски град

Фискалните инспектори установяваха 16 нарушавания, основно неиздаване на касови бележки

Национална организация за приходите прави интензивно наблюдаване и инспекции на търговски обекти в столичния квартал „ Студентски град “. В рамките на няколко дни, чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали десетки обекти. Целта е да се наблюдава отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на артикули или услуги.

Само за два дни, при започване на предходната седмица, фискалните инспектори са открили 16 нарушавания, като при 8 от заведенията и магазините е имало съображение за използване на административна мярка „ Запечатване на обект “ за период от 1 месец. Най-честите нарушавания, които са установили проверяващите са неиздаване на касови бележки и разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата, оповестиха от приходната организация.

В рамките на инспекциите данъчните инспектори са създали контролни покупки, приложили са така наречен прийом " скришен клиент ", в резултат на което са открити нарушаванията. От НАПнапомнят, че право на всеки клиент е да изиска своята касова записка при всяка покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР