Фирмите, които са получили авансови плащания за строителството на Хемус

...
Фирмите, които са получили авансови плащания за строителството на Хемус
Коментари Харесай

Получилите авансови плащания за "Хемус" не можели да продължат да работят на сегашните цени

Фирмите, които са получили предплатени заплащания за строителството на " Хемус " упорстват за индексация на договорите, защото не можели да продължат да работят на сегашните цени. Това сподели районният министър Гроздан Караджов за Българска национална телевизия. Той посочи, че към този момент са получени писма в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) с сходни претенции.

По думите му предплатено са преведени 1.3 милиарда лв. за строителството на автомагистралата. Той напомни, че в договорите е било записано, че парите са били употребявани за пазаруването на материали на по-ниски цени, с цел да не се вдигнат след това.

" Мога да дефинира настояванията като малко отвън нормите на положителния звук ", добави Караджов.

Той сподели още, че от 1 април най-вероятно второкласните пътища ще бъдат включени в обсега на ТОЛ системата. До тогава министърът ще организира срещи с браншовите организации, " с цел да стане с мир и без митинги ". Според него камионите разрушават пътищата най-вече, когато са претрупани и по тази причина ще стартира интензивно събиране на всички наложени санкции за сходни нарушавания.

Караджов добави, че ще приключи плана за тунел под Шипка, тъй като в него е заложен двулентов път. Още през днешния ден ще стартира процедурата, а задачата е да се направи нов план, в който пътят ще е с нов габарит.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР