Фирми отказват да си изпълнят договорите към Министерството на отбраната

...
Фирми отказват да си изпълнят договорите към Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Фирми отсвириха договори с МО, искат парите напред

Фирми отхвърлят да си изпълнят договорите към Министерството на защитата за строителни действия, макар предплатеното им 100 процентово заплащане. За това предизвести комисията по защита служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

„ Инфраструктурата е болният проблем на плана за изтребителите. “, сподели Димитър Стоянов. Той уточни, че договорите са от 2019-та и 2020-та година. Има 9 строителни площадки плюс три служебни.

В момента министерството договаря с компаниите за преустановяване на договорите. А средствата щели да бъдат върнати от направените застраховки. Стоянов не сподели за кои обекти става въпрос и общата сума на неизпълнените ангажименти.

Подчерта, че по част от тях ще стартират нови процедури, само че не на правилото на директното възлагане. Ще има и индексиране на към този момент подписани контракти.

Най-големият ремонт сега е на авиобаза „ Граф Игнатиево “. Укритията за първите осем Ф-16 са обезпечени, увери министърът пред комисията. Нямало почнало планиране за укрития на новите осем Ф-16.

Като вид ще се употребяват закупени от Швеция преносими хангари. Три преносими има предоставени от Холандия, която взе участие с Ф-35 за защита на въздушното пространство през април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР