Фирми на братята Мирен и Кремен Красини от Смолян са

...
Фирми на братята Мирен и Кремен Красини от Смолян са
Коментари Харесай

Фирми на братя от Смолян са шампиони по обществени поръчки 

Фирми на братята Мирен и Кремен Красини от Смолян са в челото по получени публични поръчки през предходната година, сочат статистическите данни на Агенцията по публични поръчки (АОП).

Само в отминалата година сдруженията „ Променергомонтаж “ АД и „ Красин “ ООД са сключили контракти за общо 345 млн. лева

„ Променергомонтаж “ е основана през ранните години на демокрацията. Тя е благосъстоятелност на двамата братя посредством компания „ Красин “ едвам отпреди към седем години и е първенец в класацията на АОП с контракти за 182,3 млн. лева

Самата „ Красин “ ООД пък е с контракти за 163 млн. лв.. и е класирана на 6-то място в топ 100 на изпълнителите с най-голяма обща стойност на подписаните контракти. Двамата братя са с равни дялове в сдруженията.



 

Братята Красини влизат в строителството като алпинисти със специализация в обслужването на високи уреди и здания. Постепенно печелят позиции в бизнеса с построяването на електрически системи и съоръжения, преносни и разпределителни мрежи, изследване, планиране и строителство на енергийни обекти.



(Кремен Красин - най-отдясно, по време на отчетно заседание на Камарата на строителите в Смолян)

Най-големите им възложители са най-вече компании и държавни структури в областта на енергетиката и електроразпределението - ЧЕЗ, ЕВН, ЕСО.

Оборотът на „ Променергомонтаж “, която е записана в Пловдив, за 2020 г.  е бил съвсем 21,7 млн. лв. – една осма от заработеното посредством публични поръчки през 2021-ва.

Фирмата „ Красин “ ООД е записана в Смолян през 2003 година Специализирана е в строително-монтажни работи за промишленото и гражданското строителство, създаване на инфраструктурни обекти. Рекламира с като основен реализатор на планове „ под ключ “, строително-монтажни действия при осъществяване на планове от високо строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни и съобщителни мрежи и уреди.

Странен факт е, че в Камарата на строителите компания „ Красин “ е вписала 3-ма души личен състав за 2020 година, а „ Променергомонтаж “ е със 130 души.

Техни най-чести контрагенти са от бранша на енергетиката и енергийната инфраструктура, а компаниите им са профилирани в региона на електрическите системи. 

Справка в Търговския указател и консолидирания финансов доклад на групата компании под управлението на братята Красини – компаниите „ Променергомонтаж “, „ Красин “ и „ Грийн Проспект “ ЕООД сочи, че групата е с позитивен финансов резултат - облага от 6 млн. лв..  

Най-големият възложител в страната за миналата година е Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) с поръчки за близо 700 млн. лв.. Второто място е за АЕЦ Козлодуй с 460,6 млн. лв.. Едно от сдруженията в енергийния бранш – „ ЧЕЗ-Разпределение “ АД е с публични поръчки за 280,5 млн. лв.. Общо трите сдружения образуват над 1,4 милиарда лв. разход за публични поръчки през 2021 година. 



 

Водеща фотография: Кремен Красин получава премия от Камарата на строителите в област Смолян по време на годишно отчетно събрание през 2018 година

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР