Фирми – фантоми оставят „клиенти” без стоки и пари. Сред

...
Фирми – фантоми оставят „клиенти” без стоки и пари. Сред
Коментари Харесай

Фирми – фантоми оставят клиенти без стоки и пари

Фирми – фантоми оставят „ клиенти” без артикули и пари. Сред жертвите е и мъж от София, който си е поръчал порти от бляскав шоурум, само че не ги е получил.

„ В началото на октомври предходната година го посетих, с цел да закупя две порти. Изпратиха човек, който да извърши измерванията. Беше формирана работна карта и на 7 октомври подписахме контракт за доставка и монтаж на вратите. Общата сума, която заплатих, е от порядъка на 900 лв.. Договореният период беше 14 работни дни. В края му звъннах на телефона в шоурума и ми беше избрана дата на монтаж един ден след приключване на срока”, изясни пострадалият в ефира на Нова телевизия.

След това му сложили изискване да заплати спомагателна сума пари за спомагателни материали, другояче монтаж нямало да има. „ Платих цялата желана сума с очакване, че ще спазят ангажимента ни за монтаж. При следващото ми посещаване след приключването на периода одобрих монтажа да бъде осъществен през седмицата след края му. Посочих дата, на която няма да съм в София. По-късно получих позвъняване, че вратите ще бъдат сложени тъкмо в този ден. Заявих предпочитание да се откажа от контракта и да ми бъде върната сумата”, изясни той.

Мними чиновници на Държавна фирма "Земеделие " рекетират производители

Измаменият мъж подал тъжба към Комисията за отбрана на потребителите. Оказало се, че не е единственият. „ При нас има десетки тъжби с сходен сюжет. В съответния случай направихме инспекция в комерсиалния обект и се оказа, че той към този момент се стопанисва от друга компания. Те работят към този момент с различен касов уред и не можем да предявим жалбата”, изясни Игнат Арсенов от КЗП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР