Фирмата, която изгражда тол системата ще покрие 85% от съществуващите

...
Фирмата, която изгражда тол системата ще покрие 85% от съществуващите
Коментари Харесай

На първо време 55% от пътищата ще бъдат обхванати от тол системата

Фирмата, която построява тол системата ще покрие 85% от съществуващите републикански пътища, само че първоначално ще се заплаща за прекосяване по 55 на 100 от нея, сподели през днешния ден в границите на парламентарния надзор министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той добави, че занапред ще се вършат разбори прекосяването по кои пътища ще се заплаща. Идеята е карането по пътищата в неприятно положение да е гратис.

Нанков сподели още, че в организация " Пътна инфраструктура " на стадий разискване са цените, които ще дължат водачите на коли с обща маса над 3.5 тона за използването на платените пътища. Министърът разгласи, че евентуално ще бъде нает и външен съветник, който да помогне, само че до няколко седмици ще има изясненост по въпроса.

В отговор на въпрос от депутата Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия, Николай Нанков сподели, че няма заплаха въвеждането на системата да удари съществено българските превозвачи, тъй като те ще калкулират разноските в цените си. Министърът добави, че се плануват преференции за рейсовете

Тримата депутати от Българска социалистическа партия, които желаеха да получат повече детайлности за тол системата оповестиха, че не са удовлетворени от отговора на Нанков, само че той им даде обещание, когато имаше повече изясненост по тематиката, да провокира полемика в Народното събрание по нея.

Министърът на районното развиване повтори тезата си, че това е най-справедливият метод за заплащане, защото при настоящия режим с винетки дневно страната губи към 1.5 млн лв.. " Сега годишно от директно прекосяване на товарни коли България получава 50 млн. лв., до момента в който Сърбия, при почти същата дължина на употребената пътна мрежа - 300 млн евро ", сподели Николай Нанков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР