Фирма, която не е участвала в обществената поръчка за ремонти

...
Фирма, която не е участвала в обществената поръчка за ремонти
Коментари Харесай

Кметът: Някой станал сутринта, пил кафе и решил, че трябва да обжалва

Фирма, която не е взела участие в публичната поръчка за поправки на уличната мрежа в три пловдивски региона, е обжалвала избора на реализатор, заяви кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Някой станал сутринта, пил кафе и решил, че би трябвало да апелира. Добросъвестен жител " - разказа обстановката кметът. Според него, това е пропуск в законодателството, който би трябвало да се промени.

Фирмата, за която става дума, е  " Билд инженеринг 09 " ЕООД от София. Тя е учредена на 20 май 2015 година с начален капитал 5000 лева Има необятен набор на активност - строителство, предприемачество, взаимна активност с задгранични компании и интернационалните организации, търговия със зърно, метали, твърди и течни горива. Собственик на сдружението е Георги Валериев Владимиров, който го е купил през 2018 година от Стоян Станиславов Стоянов.

Името на Владимиров се свързва с още три компании. Едната е " Милио хоумс " ЕООД, учредена на 15 юли 2020 година в съдружничество с Ангел Митков Георгиев, който държи дял от 99.75%. Основната активност на това сдружение е строителство и сделски с недвижими парцели. Втората компания е учредената на 12 януари 2021 година с начален капитал от 2 лв. " БГ макс енерджи " ЕООД за произвеждане и продажба на електрическа сила от възобновими енергийни източници.

Третата " Мах рент " ЕООД, учредена на 25 май 2021 година с капитал 100 лева, се занимава с отдаване чартърен на коли, импорт и експорт на коли и артикули и търговия с тях, туристически услуги. И четирите компании на Георги Владимиров имат регистрация по ЗДДС по лично предпочитание.

Общината е спечелила делото в Комисия за защита на конкуренцията, формирано по тъжба на  " Билд инженеринг 09 " ЕООД. Фирмата обаче обжалвала решението пред Върховен административен съд, само че по-висшата инстанция към момента не се е произнесла. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР