Фиорентина победи Специя с 2:1 като гост в мач от

...
Фиорентина победи Специя с 2:1 като гост в мач от
Коментари Харесай

Късен гол донесе ценен успех на Фиорентина

Фиорентина победи Специя с 2:1 като посетител в мач от 25-ия кръг на Серия А. Точни за триумфа на „ виолетовите” бяха Кжищоф Пьонтек (42) и Софиан Амрабат (89). Полякът изпусна дузпа при започване на срещата. За отбора от Лигурия прецизен беше Кевин Агудело в 74-ата минута.

С триумфа гостите събраха 39 точки и заемат 8-о място във краткотрайното класиране, до момента в който Специя е 14-и с 26 точки.

За домакините българският национал Петко Христов остана на пейката, до момента в който някогашният футболист на Левски Мехди Бурабия се появи в игра в края на мача.

В 16-ата минута гостите получиха дузпа. Нико Гонзалес нахлу отляво в наказателното поле и беше фаулиран от Реца. Главният рефер уточни бялата точка, а зад топката застана Кжищоф Пьонтек. Ударът на поляка обаче срещна гредата.

Три минути преди края на първата част Юсеф Малех изведе Пьонтек очи в очи с Иван Проведел и този път нападателят не сбърка за 0:1.

Фиорентина владееше самодейността и през второто полувреме, само че в 74-ата минута домакините изравниха. Софиан Амрабат сбърка в центъра, което разреши на Кевин Агудело да отнеме топката. Нападателят проби отляво, навлезе в наказателното поле и преодоля вратаря за 1:1.

В 89-ата минута гостите стигнаха до надвит гол. Грешникът Амрабат се трансформира в воин, откакто с прекрасен удар отвън наказателното поле вкара за 1:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР