Финландското правителство в полунощ срещу четвъртък (времето съвпада с българкото)

...
Финландското правителство в полунощ срещу четвъртък (времето съвпада с българкото)
Коментари Харесай

Финландия отвори отново два гранични пункта с Русия за един месец

Финландското държавно управление в среднощ против четвъртък (времето съответствува с българкото) възобнови работата на контролно-пропускателните пунктове Ваалимаа и Ниирала на границата с Русия за един месец. Това оповестиха от пресслужбата на финландското държавно управление.

На финландско-руската граница има общо осем контролно-пропускателни пункта, останалите шест ще бъдат затворени до 14 януари 2024 година " Гранично-пропускателните пунктове ще останат затворени, като се изключи контролно-пропускателните пунктове Ваалимаа и Ниирала, които ще бъдат отворени за придвижване в четвъртък, 14 декември ", оповестява пресслужбата. Това решение на държавното управление е в действие до 14 януари 2024 година, се прецизира в известието.

Молби от лица, търсещи интернационална протекция на сухопътната граница с Русия, ще се одобряват на настоящи Граничен контролно-пропусквателен пункт, допълват от Министерство на вътрешните работи на страната.

Както Мико Лехмус, представител на финландската гранична защита, обясни на брифинг за пресата на 12 декември, Финландия реши да отвори точно тези гранично-пропускателни пунктове, защото те са най-удобни за хора, живеещи от двете страни на границата и от време на време посещаващи роднините си. Освен това тези пунктове са най-подходящи за дипломатически и товарен превоз, счита той.

Припомняме, че  на 28 ноември   за пасажери за две седмици в опит да спре извънредно огромния поток от търсещи леговище оттова. Според държавното управление и неговите съдружници, оповестява " Ройтерс ".

На 22 ноември Финландия реши да затвори за пасажери от Русия.

Около 900 търсещи леговище от Кения, Мароко, Пакистан, Сомалия, Сирия, Йемен и други са влезнали във Финландия от Русия през ноември, което е, съгласно финландската гранична защита.
 Финландия отхвърли да екстрадира в Украйна съветски националист
Финландия отхвърли да екстрадира в Украйна съветски националист

Съдът не е намерил учредения за задържането му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР