Финландският стартъп за смесена реалност Varjo пусна в понеделник най-новите

...
Финландският стартъп за смесена реалност Varjo пусна в понеделник най-новите
Коментари Харесай

Финландският стартъп, който предизвиква Apple

Финландският стартъп за смесена действителност Varjo пусна в понеделник най-новите си VR очила с името XR-4, които са ориентирани към огромни корпоративни компании.

Очилата, чиято цена стартира от 3990 $, са много сходни на Apple Vision Pro.

За разлика от потребителските оферти от компании като Meta, хедсетът на Varjo е предопределен за по-сериозна и професионална приложимост.
 Снимка 643755
Източник: Varjo

Очилата може да бъдат употребени от водачи да вземем за пример, с цел да упражняват в безвредна среда, или пък от геодезист, който би трябвало да начертае огромна строителна площадка.

XR-4 имат два 4K екрана и 50% по-широко зрително поле спрямо устройствата от предходно потомство.

VR хедсетът има две 20-мегапикселови камери начело, с цел да обезпечи по този начин наречената смесена действителност.
 Снимка 643756
Източник: Varjo

Това разрешава потребителят да види света към себе си, вместо да бъде изцяло потънал във виртуална действителност, също както вършат и очилата на Apple.

Идеята е, че потребителите могат да наслагват цифрови обекти в тази среда върху физическия свят.

XR-4 също се предлага със датчици за околна светлина и усъвършенстван LiDAR датчик за премерване повърхностни площи посредством потребление на 3D лазерно сканиране.
 Снимка 643758
Източник: Varjo

XR-4 поддържа и вградено 3D пространствено аудио и има шумопотискащи микрофони.

Има следене от вътрешната страна на открито и контролери, които разрешават на потребителя да направлява в цифровата и физическата среда.

Varjo е събрала общо над 160 милиона $ финансиране от вложители, в това число доставчика на Apple Foxconn, автомобилният колос Volvo и компанията за рисков капитал Atomico.

Ще е забавно да проследим дали и по какъв начин XR-4 ще завземе от нишата, към която се е насочила Apple с Vision Pro, изключително като вземем поради, че Apple към момента не съумява да доближи до повече консуматори със своите очила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР