Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви подписването на многогодишно

...
Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви подписването на многогодишно
Коментари Харесай

Nokia постигна многогодишно споразумение с Vivo за лицензирането на 5G

Финландският производител на телекомуникационно съоръжение Nokia разгласи подписването на многогодишно съглашение за лицензиране на 5G с китайския производител на смарт телефони Vivo. За това заяви осведомителна организация Ройтерс през вчерашния ден, като се базира на изказване на Nokia.

„ Споразумението урежда всички настоящи патентни разногласия сред страните във всички юрисдикции. Условията на съглашението остават поверителни, както е контрактувано сред страните. “

се споделя в формалното изказване на Nokia

Споразумението е един от последните стадии от цикъла за възобновяване на лицензите за смарт телефони на Nokia. То би трябвало да отвори вратите за връщане на Vivo на европейския пазар. Припомняме, че на компанията ѝ беше неразрешено да продава новите си смарт телефони в Европа заради висящо правосъдно дело.

Отбелязва се, че лицензионното съглашение за 5G технологии с Vivo стана шестото за Nokia през последните 13 месеца. По-рано финландската компания подписа сходни съглашения с китайските Huawei, Honor и Oppo, американската Apple и южнокорейската Samsung.

Както и в други сходни случаи, изискванията на договорката с Vivo не бяха оповестени. Миналия месец Nokia разгласи, че чака бизнесът ѝ за лицензиране на интелектуална благосъстоятелност да генерира най-малко 1,4 милиарда евро оперативна облага през 2024 гoдина.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР