Финландският премиер Сана Марин е изправена сериозни критики, след като

...
Финландският премиер Сана Марин е изправена сериозни критики, след като
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия купонясва на парти, очаква я тест за наркотици? ВИДЕО

Финландският министър председател Сана Марин е изправена съществени рецензии, откакто в изтекло видео вижда по какъв начин тя купонясва бясно. На фрагментите, за които се счита, че са от обществените медии, тя и другари, в това число финландски звезди, се виждат да танцуват и пеят.

Марин получи рецензии от опозиционни партии, като един от водачите й настоя да си направи тест за опиати, предава BBC.

36-годишната Марин отхвърли да е приемала опиати, като сподели, че единствено е пила алкохол и просто купонясва " по избухлив метод ".

Най-младият министър председател в света не крие, че купонясва и постоянно е снимана на музикални фестивали.

Миналата година тя се извини, че отиде в клуб, откакто е имала непосредствен контакт със инфектиран с Covid-19.

Само преди седмица госпожа Марин беше наречена " най-готиният министър председател в света " от немския вестник " Билд ". Коментирайки видеото в четвъртък, тя сподели, че е знаела, че я снимат, само че е смутена, че видеото е станало обществено притежание.

„ Танцувах, пеех и купонясвах – изцяло законни неща. И в никакъв случай не съм била в обстановка, в която съм виждала или опитвала други [употребяване на наркотици] “, добави тя.

Лидерът на опозиционната партия Риика Пура прикани госпожа Марин да си направи непринуден тест за опиати, заявявайки, че над премиера тегне „ сянка на подозрение “.

Други политици от опозиционната партия подлагаха на критика както премиера, по този начин и медиите, че приказват за купони, вместо за по-важни вътрешни проблеми.

Защитавайки се, тя сподели пред публицисти: „ Имам фамилен живот, имам работен живот и имам свободно време, което да извозвам с приятелите си. Почти същото като доста хора на моята възраст. “

Министър-председателят съобщи, че не усеща потребност да трансформира държанието си. „ Ще бъда тъкмо същия човек, какъвто съм била до момента и се надявам, че това ще бъде признато “, сподели тя.

Г-жа Марин е на власт от декември 2019 година и резервира поддръжката на своята партия. „ Реакцията е доста типична за всички неща, свързани с Марин: поляризирана “, сподели финландският политически публицист и медиен коментатор Робърт Сундман пред BBC.

„ Има хора, които споделят, че е обикновено жена на нейната възраст да се забавлява с приятелите си и хората, които са шокирани.

„ Но най-малко до момента едно е несъмнено: предходните фотоси от празненства не са повлияли – най-малко доста – на нейната известност или тази на нейната партия.

Г-н Сундман изясни, че е било обърнато доста внимание на нейното другарство с финландски звезди, което съгласно него е доста отклоняване от предходни министър председатели.

Превод: GlasNews

Finland’s Prime Minister is in the headlines after a video of her partying was leaked today.

She has previously been criticized for attending too many music festivals & spending too much on partying instead of ruling.

The critics say it’s not fitting for a PM.
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР