Финландският министър на околната среда и климата Кай Мюккянен планира

...
Финландският министър на околната среда и климата Кай Мюккянен планира
Коментари Харесай

Финландия смята да забрани руския втечнен газ

Финландският министър на околната среда и климата Кай Мюккянен възнамерява да предложи промени в законодателството, които да забранят вноса на съветски полутечен природен газ , оповестява районната осведомителна работа Uutissuomalainen.

Отбелязва се, че той има намерение да показа такава концепция по отношение на използването на новия пакет от ограничения на Европейски Съюз за газовия пазар.

„ Пакетът ще включва уговорка, предвиждаща възбрана, която държавите-членки могат да вкарват по свое убеждение. По натурален метод тя може да бъде въведена във финландското национално законодателство “, оповестява Uutissuomalainen, цитирайки думите на министъра.

Службата отбелязва, че съгласно Мюккянен възбраната за импорт на полутечен природен газ от Русия във Финландия може да бъде въведена в границите на няколко години, откакто бъде признат пакет от ограничения за развиване на газовия пазар на Европейски Съюз. Министърът също по този начин изрази вяра, че договарянията по пакета от наказания ще приключат до края на 2023 година

Финландската държавна компания Gasum продължава да внася в страната полутечен природен газ от Русия. Вносът на съветския тръбопроводен газ беше спрян през май 2022 година, когато Gasum отхвърли да заплаща за доставките в рубли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР