Финландският курорт Леви се изправи срещу австрийския гигант Кицбюел в

...
Финландският курорт Леви се изправи срещу австрийския гигант Кицбюел в
Коментари Харесай

Леви срещу Кицбюел в битка за домакин на Интерски конгрес 2023

Финландският курорт Леви се изправи против австрийския колос Кицбюел в борба за семейството на Интерски конгрес 2023 година. Двете дестинации показаха кандидатурите си в Пампорово, като събраха в конгресния център в хотел “Перелик “ повече от 500 души. “Правилата за кандидатстване за хазаин на конгрес на Интерски са ясни, - сподели президентът на организацията Ерих Мелмер. – Тази година ще гласуваме за два курорта, които не могат да бъдат по-компетентни във връзка с ските. И двата са познати, работят професионално и знаят по какъв начин да организират огромни събития. В гласуването за хазаин на идващия конгрес на Интерски обаче няма да има губещ. И Леви, и Кицбюел поставиха огромни старания и демонстрираха какво могат. “

Кандидатурата на Кицбюел беше показана от президента на Интерски Австрия, от член на държавното управление на провинция Тирол и от ръководителя на организационния комитет на курорта. “Интерски е учредена в Австрия, а в Кицбюел ските са нашата пристрастеност, нашето биещо сърце и нашият живот, - споделиха те. – Без качествено образование по ски и сноуборд обаче развиването на курорта е невероятно, по тази причина желаеме да приемем идващия конгрес на Интерски. “

Кицбюел посочи като свои преимущества съвършеното местонахождение на курорта, отличната инфраструктура, близостта на летища и гари. Австрийската топ дестинация разполага с 230 км писти, 57 лифта, 1100 оръдия за сняг и повече от 2000 ски и сноуборд учители. Тук се организират стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини на фамозната писта “Щрайф “, а първият ски клуб е учреден през 1902 година.

Финландският курорт Леви кандидатства за хазаин на конгреса на ски учителите за трети път, като един път загуби от Пампорово. Предимствата му бяха показани от една от най-успешните алпийки на страната Таня Путиайнен. Тя живее в Леви от 15 години и е носителка на три Кристални глобуса. Шампионката цитира красноречиви числа: в Леви има 43 писти, 28 лифта, 10 детски ски писти, 2 гондоли, които работят през цялата година и 2053 сауни. В момента курортът е N1 във Финландия, а финландската Асоциация на ски инструкторите има 1966 члена. Предимствата на Леви за хазаин на Интерски конгрес 2023 са отличната локация на курорта и достъпността на всички уреди в границите на 5 минути. Тук има 230 км писти за ски тичане и повече от 300 оръдия за сняг. В поддръжка на кандидатурата на Леви в Пампорово пристигна и дядо Коледа. Леви е един от дребното курорти, които имат специфичен документ за запазване на околната среда, а пистата за демонстрации на уменията на тимовете е в центъра на курорта.
Финландците приканиха ски учителите да дойдат при тях от 26 до 31 март 2023 година, с цел да се насладят на дълги дни и 13 часа слънчево греене на денонощие. Леви се намира оттатък Полярния кръг, а всяка година тук е първият старт в слалома за Световната купа в алпийските ски. Тук е най-чистият въздух в света, а ски сезонът продължава от октомври до май.
Решението за семейството ще бъде взето в четвъртък, на общото заседание на Интерски интернешънъл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР