Финландски компании умишлено нарушават санкциите на ЕС срещу Русия заради

...
Финландски компании умишлено нарушават санкциите на ЕС срещу Русия заради
Коментари Харесай

Финландски компании богатеят, заобикаляйки санкциите срещу Русия

Финландски компании съзнателно нарушават глобите на Европейски Съюз против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, настояват финландски и немски медии, съобщи ДПА.

Проучване, извършено от финландската телевизия YLE и немския вестник " Франкфуртер алгемайне ", демонстрира, че една компания е нарушила глобите на Европейски Съюз, като е изнесла в Русия аварийни елементи за камиони на стойност стотици хиляди евро. Според репортажите това е разрешило на компанията да удвои годишната си облага. Дружеството отхвърля обвиняванията, че е заобиколило глобите.

Съобщава се, че през общата граница на двете страни са били пренесени контрабандно разнообразни артикули, обект на наказания.

Съобщава се, че други финландски компании са доставяли на Русия цели камиони - основен импорт за съветските военни дейности в Украйна в помощ на превоза на оръжия към фронта.

" Митниците са почнали повече от 600 следствия за нарушавания на глобите ", съобщи пред " Фланкфуртер алгемайне " външната министърка на Финландия Елина Валтонен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР