Финландия оглави класацията на най-щастливите страни за четвърта година подред,

...
Финландия оглави класацията на най-щастливите страни за четвърта година подред,
Коментари Харесай

Финландия е обявена за най-щастливата държава в света за четвърта поредна година

Финландия оглави класацията на най-щастливите страни за четвърта година поред, съгласно отчета на Организация на обединените нации World Happiness. Освен Финландия, в първата десетка влизат още 5 страни от Европейския съюз: Дания, Холандия, Швеция, Германия и Австрия. Пълната десетка наподобява по този начин:

Финландия - 7,89 точки

Исландия - 7,58 точки

Дания - 7,52 точки

Швейцария - 7,51 точки

Холандия - 7,5 точки

Швеция - 7,31 точки

Германия - 7,31 точки

Норвегия - 7,29 точки

Нова Зеландия - 7,26 точки

Австрия - 7,21 точки

Нивото на благополучие в другите страни обичайно се пресмята въз основа на статистически данни и изследвания на жителите. Вземат се поради индикатори като равнището на богатство на жителите, продължителността на живота, обществената поддръжка, усещанията за персоналните свободи, доверието и щедростта.

Тази година беше обърнато особено внимание на това по какъв начин равнището на благополучие е повлияно от пандемията на ковид. За изненада на откривателите се оказа, че заключването и заплахата от разболяване или загуба на близки не оказват доста въздействие върху субективното усещане на щастието.

Съставителите на документа допускат, че пандемията се е трансформирала като усещане в постоянно срещано злополучие.

Докладът е направен от самостоятелни специалисти под егидата на Организация на обединените нации с присъединяване на американската аналитична и консултантска компания Gallup. Тази година в изследването влязоха 149 страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР