Финландецът Валтери Ботас (Мерцедес) изненада, като спечели полпозишън във Формула

...
Финландецът Валтери Ботас (Мерцедес) изненада, като спечели полпозишън във Формула
Коментари Харесай

Валтери Ботас спечели квалификацията в Мексико

Финландецът Валтери Ботас (Мерцедес) изненада, като завоюва полпозишън във Формула 1 за Гран При на Мексико в събота, в 18-ия кръг от 22, изпреварвайки своя съотборник Люис Хамилтън и нидерландеца Макс Верстапен (Ред Бул).

Ферстапен, водачът в генералното класиране с 12 точки пред Хамилтън, беше любимец поради предходните му резултати в Мексико и свободните тренировки, доминирани от Ред Бул. Неговият мексикански съотборник Серхио Перес ще го съпровожда на втора позиция в неделя в 13:00 часа локално (21:00 часа българско време). Следват французинът Пиер Гасли (АлфаТаури) и испанецът Карлос Сайнц-младши.

Девети и десети в квалификациите, японецът Юки Цунода (АлфаТаури) и британецът Ландо Норис (МакЛарън) ще започват от дъното, осъдени за подмяна на части от мотора си с над позволения брой за сезона. Такъв ще бъде и казусът с французина Естебан Окон (Алпин) и канадецът Ланс Строл (Астън Мартин). Британецът Джордж Ръсел (Уилямс) предстои на наказване от пет позиции за преждевременна промяна на скоростната кутия.

Тези квалификации ще се запомнят още и с впечатляващата злополука на Строл при започване на сесията. Мексиканската писта, която не бе употребена от Формула 1 от 2019 година (изданието за 2020 година беше анулирано заради пандемията), в действителност бе доста хлъзгава. Гран При на Мексико се завръща при разпродадени билети, както преди COVID-19, като се чакат повече от 250 000 фенове за три дни, в това число 130 000 в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР