Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че е възложил на държавното

...
Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че е възложил на държавното
Коментари Харесай

Горанов: Директорът на НАП е в платен отпуск, едва ли си изкарва добре

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че е упълномощил на държавното сдружение „ Информационно обслужване” да направи цялостна инспекция на системите на Национална агенция за приходите, с цел да се предотврати възможен нов пробив.

„ Директорът на Национална агенция за приходите Галя Димитрова не сте я виждали пред камерите, тъй като е в заплатен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре. Тя е извънредно добър експерт, на който вярвам за всичко останало, с изключение на за осведомителната сигурност”, съобщи в Народното събрание Горанов.
Михаил Константинов: Не е прониквано в архива на Национална агенция за приходите, пробивът е левашки Според него 20-годишният Кристиян Бойков стои зад хакерската офанзива против приходната организация
„ Тепърва ще откриваме какви тъкмо и на кого са пропуските. В годините сме вложили в нова техника и уреди, само че както се споделя, като се обърна каруцата, пътища доста “, разяснява още финансовият министър.

Горанов акцентира, че даже човек да е подал декларацията си към Национална агенция за приходите в книжен вид, неговите персонални данни са трансформирани в електронен вид.
Експерт: " Плячката " от сървърите на Национална агенция за приходите може да коства повече от 0 млн. В администрацията не се интересували от всекидневните проблеми на киберсигурността, разяснява пред NYT експерт от Българска академия на науките
„ Данните, които се съхраняват, са за разбор на икономическото положение на данъчно-задължените лица и за контролните дейности, които прави Национална агенция за приходите. Няма по какъв начин една приходна администрация да не разполага с тези данни и то в електронен тип “, изясни той.

„ Това е както все едно някой, в случай че влезе във вашия компютър, всичко, което сте писали през последните 10-15 години върху диска, може да бъде прочетено. Това не са работни настоящи файлове на НАП”, сподели още министър Горанов.

Кибератаката против Национална агенция за приходите Михаил Константинов: Не е прониквано в архива на Национална агенция за приходите, пробивът е левашки Светлин Наков: Файлът, уличаващ хакера Кристиян, най-вероятно е бил подправен Защитата на Кристиян: Да смъкват обвиняванията, в случай че желаят и той да търси хакера на Национална агенция за приходите Изтеклите от Национална агенция за приходите данни на българите може да костват 200 млн. $ на черния пазар От Национална агенция за приходите признаха – не са правили проби за накърнимост на системите си Обвиняемият за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите излиза от ареста Правят одит на осведомителните системи на Национална агенция за приходите НАП приготвя приложение за инспекция на изтекли персонални данни Експерт: " Плячката " от сървърите на Национална агенция за приходите може да коства повече от 0 млн. Адвокат на обвинявания хакер: Цяла нощ са го карали да признае за офанзивата против Национална агенция за приходите Експерт по киберсигурност: Хакерските офанзиви занапред ще стават по-сериозни От обществените мрежи: Национална агенция за приходите значи - " Нямаме Антихакерска Програма " Арест и обвиняване поради невижданата хакерска атака (ОБЗОР) Венцислав Караджов: Национална агенция за приходите ще осведоми засегнатите от хакерската офанзива Работодателят на арестувания хакер не има вяра той да е обвързван с офанзивата против Национална агенция за приходите Специалист: И преди година имаше обещания, че държавните данни ще се пазят по-добре Обвиниха арестувания за хакерската атака против Национална агенция за приходите Арестуваният за хакерската атака против Национална агенция за приходите преди 2 години хакнал и МОН Борисов за арестувания хакер: Такива ИТ вълшебници би трябвало да работят за страната Росен Бъчваров: Пробойната в системата на Национална агенция за приходите към този момент е запушена
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР