Финансовият министър в оставка Асен Василев, който е част от

...
Финансовият министър в оставка Асен Василев, който е част от
Коментари Харесай

Асен Василев не се появи при Радев

Финансовият министър в оставка Асен Василев, който е част от преговорния екип на ПП-ДБ до момента, изненадващо не се появи на консултациите при президента Румен Радев.

Към този миг няма подписано нито съдружно съглашение, нито меморандум, стана ясно още откакто преди час завършиха консултациите с най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС.

Мария Габриел, която води преговорния екип от страна на ГЕРБ, съобщи, че им би трябвало още малко време преди да бъде връчен първия изследователски мандат за кабинет, откакто на 6 март Народното събрание единомислещо гласоподава оставката на премиера Николай Денков.

Радев означи, че през последните 9 месеца главно ПП-ДБ са носили отговорността за ръководството на страната.

Вашите сътрудници имаха единствено един представител в Министерски съвет, осигурихте си и поддръжката на Движение за права и свободи. Вие успяхте да сформирате ръководство с вашия мандат, само че комплицираните връзки с вашите сътрудници останат напрегнати, уточни Радев.

Президентът попита представителите на ПП-ДБ – премиера в оставка Николай Денков и съпредседателите на групировката Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов дали са склонни да продължат по пътя, стихотворец от тях преди 9 месеца.

Или сте склонни да разгледате връзките си с сътрудниците, а и отношението към властта. Смятате ли, че ще има механично обединение на меморандума със съглашението на ГЕРБ-СДС, или отиваме към нов документ, с цел да има резистентност едно бъдещо ръководство, добави Радев.

В умозаключение Радев ги попита дали имат потребност от още време за договарянията.

Да, комплицирани са връзките, никой не си мислеше, че ще бъдат леки… Започнахме договарянията в последните два дни, има значителен прогрес, само че до момента в който не е контрактувано всичко, нищо не е контрактувано, само че би трябвало да продължим с тези старания. Имаше схващане от другата страна, че те трябваше да стартират с полемика за промените, които още не са се случили, разяснява министър председателят в оставка Николай Денков.

Той уточни още, че следва разискването и на вероятен личен състав на Министерски съвет, само че до момента в който не завърши този преговорен развой, няма по какъв начин да се разискват детайлите.

Но дали би трябвало повече време – единствено от вашите пълномощия зависи, не е наша работа да се опитваме да се месим в тази процедура, само че е добре България да има устойчиво държавно управление, което да продължи промените, тъй като това ще бъде от изгода за хората, сподели Денков за разлика от Габриел, която изиска още малко време преди връчването на първия мандат.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР