Финансовият министър на Обединеното кралство Риши Сунак обяви в сряда

...
Финансовият министър на Обединеното кралство Риши Сунак обяви в сряда
Коментари Харесай

Обединеното кралство понижи акциза върху горивата

Финансовият министър на Обединеното кралство Риши Сунак разгласи в сряда неотложно намаление на акцизите върху горивата и по-дългосрочно понижаване на налозите за чиновниците в опит да ограничи историческия удар върху стандарта на живот в страната, съобщи Си Ен Би Си.

В пролетното си послание Сунак заяви, че акцизът върху горивата ще бъде понижен с пет пенса на литър за 12 месеца. Той съобщи пред английския парламент, че това намаляване ще коства 5 милиарда паунда и ще влезе в действие незабавно. Правителството се надява понижението да докара до спад на цента на бензина в бензиностанциите на фона на скока на международните цени на петрола.

Нивото на акциза върху горивата, чиито принос за английските обществени финанси е забележителен, е замразено на 57,95 пенса на литър от 2011 година насам.

Сунак също по този начин разкри проекти за удвояване на размера на държавния фонд за поддръжка на семействата до 1 милиарда английски паунда за хората, които са наранени от по-високите цени на силата.

Слънчеви помпи, термопомпи и други сходни ограничения ще подлежат на нулев налог върху добавената стойност, понижен от 5%.

Сунак е под огромен напън да сложи под надзор възходящите разноски за живот във Англия, където фамилиите са изправени пред рекордно покачване на сметките за сила, а инфлацията доближи най-високите си равнища от десетилетия на фона на спора сред Русия и Англия.

Годишната инфлация в Обединеното кралство набъбна до 6,2% през февруари, стана ясно от нови данни в сряда. Това е най-високото ниво на инфлацията от март 1992 година

Английската централна банка чака инфлацията да доближи връх от 8% през второто тримесечие.

В изказването си в сряда Сунак разгласи още, че ще увеличи прага, от който чиновниците стартират да заплащат национална застрахователна вноска, с 3000 паунда.

Той също по този начин даде обещание да понижи налога върху приходите от актуалните 20% на 19% през 2024 година, заявявайки пред Народното събрание, че това се равнява на „ намаление на налозите с 5 милиарда паунда за над 30 млн. души “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР