Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер предупреди САЩ, че

...
Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер предупреди САЩ, че
Коментари Харесай

ЕС не иска търговска война със САЩ, но при необходимост ще отвърне

Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер предизвести Съединени американски щати, че Европейският съюз е подготвен да отговори при положение, че Вашингтон реши да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий, осведомят Агенция Франс Прес и други организации.

" Ние, французите, и европейците не желаеме комерсиална война . Но в случай че бъдем атакувани, ще би трябвало да защитим ползите си ", предизвести той.

Европейският съюз краткотрайно е изключен от оповестените от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп мита върху вноса на стомана и алуминий. Но еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом акцентира, че се съмнява, че Вашингтон ще удължи краткотрайното изключение след 1 юни.

Льо Мер прикани за реформиране на Световната комерсиална организация (СТО).

" Ние споделяме някои от изразените терзания, да вземем за пример, от Съединени американски щати за дефектната работа на избрани многонационални организации ", в това число и СТО, сподели той на събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Париж.

" Тази организация би трябвало да бъде надълбоко преосмислена ", счита той.

Междувременно комерсиалният министър на Съединени американски щати Уилбър Рос разкритикува отхвърли на Европейски Съюз да влезе в договаряния със Съединени американски щати при положение, че бъде обиден от митата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР