Финансовият министър Асен Василев заяви днес, че няма риск страната

...
Финансовият министър Асен Василев заяви днес, че няма риск страната
Коментари Харесай

Няма риск страната ни да остане без гориво: Асен Василев

Финансовият министър Асен Василев съобщи през днешния ден, че няма риск страната ни да остане без гориво. Коментарът бе изработен във връзка известието на " Лукойл ", че обмисля продажба на бизнеса си в България, съобщи БНР.

Заедно с еврокомисарят по финансова непоклатимост, финансови услуги и съюз на финансовите пазари Марейд Макгинес министър Василев направи инспекция на митническия надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

" Радвам се, че публично са оповестили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този развой е почнал още през края на септември - началото на октомври. Всяка една компания има опция и право да реши къде да оперира и какво да прави със личните си активи. От позиция на българското държавно управление, ние би трябвало да подсигурим през нашия представител, който е в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по опция със стратегически вложител и че в действителност българският интерес ще бъде предпазен ", сподели Василев.

26 милиона лв. са иззети на Граничния пункт " Капитан Андреево " и има засечени четири случая на експорт на електронни съставни елементи, сподели финансовият министър, който с комисаря по финансовите въпроси Макгинес ревизираха по какъв начин се реализира митническият надзор.

" Основното е по какъв начин се извършват глобите. Знаете, че има много сигнали от Европа за артикули с двойна приложимост, които минават през границата. Също по този начин последните няколко години извънредно огромно количество пари се засичат, а от септември месец, знаете, с последната смяна на закона, се и конфискуват. Комисар Макгинес, това, което тя показа е, че на европейско равнище има разбор, че в Европа има над 20 000 компании, които под една или друга форма намират метод да заобикалят глобите. За съответните 4 случая, главно са съставни елементи, електронни, които са били експорт, немалка част от тях за Иран ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР