Финансовият министър Асен Василев разпореди да няма нито стотинка в

...
Финансовият министър Асен Василев разпореди да няма нито стотинка в
Коментари Харесай

Караджов разкри как Асен Василев е спрял строителството на АМ „Хемус“

Финансовият министър Асен Василев разпореди да няма нито стотинка в бюджета за 2022 година за инхаус договорите. Това написа в профила си във Facebook някогашният районен министър Гроздан Караджов.

" Днес министърът на районното развиване Иван Шишков се похвали, че е платил по договорите за строителството на автомагистрала „ Хемус “. И ме укори, че не съм платил нищо на компаниите!

Доскоро Кирил Петков и Асен Василев пък ме упрекваха, че съм желал пари, с цел да заплащам на същите тези компании! Както е споделил народът – на непознат тил и 100 тояги са малко. А истината е елементарна – финансовият министър Асен Василев разпореди да няма нито стотинка в бюджета за 2022 година за инхаус договорите ", написа той.

" Строителството на автомагистрала „ Хемус “ е по инхаус контракти сред АПИ и „ Автомагистрали “ ЕАД. Още през октомври 2021 година работна група отпред с тогавашния министър на правораздаването и настоящ министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че инхаус процедурите са заобикаляне на Закона за публичните поръчки и надлежно – договорите, подписани по тях, са противозаконни. Тогавашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков назова това „ закононарушението на века “!

Едно от първите неща, които направих като министър на районното развиване, беше да слага казуса с инхаус договорите за решение. Още през януари т.г. предложих с писмо на премиера Кирил Петков, на вътрешния Бойко Рашков и на финансовия министър Асен Василев те да бъдат прекъснати ", прибавя той.

" Тримата стигнаха до казуса едвам на 12 май, когато взеха решение, че договорите по „ закононарушението на века “ би трябвало да бъдат узаконени като контракти за строително-монтажни работи. Но даже и това не довършиха! Питайте Политическа партия за какво предлагането не влезе в Народно събрание! И за какво от самото начало блокираха работата на Министерство на регионалното развитие? Сега същите саботьори се снимат драговолно на незавършени автомагистрали и лицемерно дават обещание ярко бъдеще.

Аз не преставам да считам, че инхаус процедурите са порочни. По мое време няма нито един контракт, който да е подписан по този метод. Всички възлагания бяха след открити състезания, при прецизно съблюдаване на закона за публичните поръчки ", показва в умозаключение Караджов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР