Финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вариант

...
Финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вариант
Коментари Харесай

Караниколов: Трябва да запазим производството

Финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вид на спад на стопанската система с 3%. " Това е най-негативният сюжет. При всички положения обстановката е радикално друга от всички сюжети, които познаваме ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

В момента, даже в България да няма ковид стопанската система щеше да спре и с всеки минал ден тя се забавя, изясни министърът. Колкото са повече в кондиция главните предприятия у нас, толкоз по-бързо ще се възвърне стопанската система ни, сподели той.

Магазини и аптеки работата и това би трябвало да е по този начин. Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, на съгласно Караниколов по този начин или другояче при тези изключителни ограничения хората е нямало да вървят по хотели и заведения за хранене.

" Като изчезне вирусът, естественият живот ще продължи. България би трябвало да търси от всяко зло положително ", сподели Караниколов.

Темата за общата индустриална политика беше сложена още по време на българското европредседателство и министърът е сигурен, че тя ще се върне.

Министърът заяви и добра вест за стопанската система ни. Въпреки тежката обстановка у нас ще сертифицираме план за 120 милиона. Според Караниколов значимото сега е за запазим производството в кондиция.

Вече има съкращения на чиновници, а в бюрата по труда се записват и хора, върнали се от чужбина. Министър Караниколов изясни, че се чака равнището на безработица у нас до края на годината да доближи 6 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР