Финансовите министри на най-големите икономики в света осъдиха остро Москва

...
Финансовите министри на най-големите икономики в света осъдиха остро Москва
Коментари Харесай

Финансовите министри на Г-20 осъдиха руската агресия в Украйна

Финансовите министри на най-големите стопански системи в света осъдиха остро Москва за войната й против Украйна. Само Китай и Русия отхвърлиха да подпишат взаимно изказване, оповестява Ройтерс.

Индия, която като ръководител на Г-20 беше хазаин на среща в град Бенгалуру, не желаеше да повдигне въпроса за войната, само че западните народи настояха, че не могат да поддържат никакъв резултат, който не включва наказание.

Липсата на цялостен консенсус измежду членовете на Г-20 означаваше, че Индия трябваше да прибегне до издаване на " обобщение на ръководителя ", в което просто заключи двудневните диалози и означи различията.

Повечето членове на Г-20 изрично осъдиха войната в Украйна и подчертаха, че тя предизвиква голямо човешко страдалчество и изостря съществуващата неустойчивост в световната стопанска система.

Резултатът беше сходен на този от срещата на върха на в Бали предишния ноември, когато домакинът Индонезия също издаде дефинитивна декларация, в която призна разликите.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че е безусловно належащо всяко изказване да осъжда Русия.

Русия, която не е член на Г-20 назовава офанзивата в Украйна " специфична военна интервенция ". Индия резервира значително неутрална позиция, като отхвърли да упрекна Русия за нашествието, търсейки дипломатическо решение.

Китай и Индия бяха измежду нациите, които се въздържаха в четвъртък, когато  мнозинство за искане Москва да изтегли войските си от Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР