Финансовите инструменти имат редица предимства в сравнение с безвъзмездната финансова

...
Финансовите инструменти имат редица предимства в сравнение с безвъзмездната финансова
Коментари Харесай

Тръгват още 3 фонда за дялови инвестиции

Финансовите принадлежности имат редица преимущества спрямо безвъзмездната финансова помощ, която е обичайният метод за даване на средства от бюджета на Европейски Съюз. Това съобщи зам.-министърът на стопанската система Лилия Иванова по време на откриването на “Sofia international money exhibition” под мотото „ Финансовите принадлежности като действителна опция за развиването на дребните и междинни предприятия. Организирано от Българската търговско-промишлена палата, Съвета по вложения към БТПП и Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Зам.-министър Иванова разясни, че все още, по Оперативна Програма " Иновации и конкурентоспособност " 2014 – 2020 (ОПИК), посредством " Фонд на фондовете " са отворени три финансови инструмента за дялови вложения, предопределени за подкрепяне на дребните и междинни предприятия (МСП). Публичните средства от програмата са в размер на почти 112 млн. лева и са предопределени за ранен и начален стадий от развиването на предприятията.

„ През 2020 година ще проработят още 3 фонда за дялови вложения с размер на обществените средства по ОПИК от към 85 млн. лева Допълнително следва да се разгласи финансов инструмент за енергийна успеваемост и нововъведения в размер общо на 140 млн. лева Също по този начин ще бъде разгласен и инструмент за микрокредитиране в размер на 30 млн. лева “ акцентира Иванова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР