Финансови експерти направиха изчисления, които показват защо Япония толкова дълго

...
Финансови експерти направиха изчисления, които показват защо Япония толкова дълго
Коментари Харесай

Ето колко милиарда ще коства отлагането на Олимпиадата

Финансови специалисти направиха калкулации, които демонстрират за какво Япония толкоз дълго държеше да организира олимпийските игри в Токио (24 юли – 9 август) по стратегия. Страната на изгряващото слънце твърдеше, че е подготвена да одобри Олимпиадата в изискванията на пандемията от ковид.

В последните дни обаче японците намекнаха, че са подготвени да отсрочат най-големия състезателен конгрес, само че нямат желание да се откажат от семейството си. Канада и Австралия към този момент изрично обявиха, че няма да пратят свои спортисти в Токио през това лято. На 22 март МОК пък си даде период от четири седмици, с цел да откри най-хубавите разновидности за провеждането на най-големия състезателен конгрес.

Според специалистите, отлагането на Олимпиадата ще коства на Япония загуби в размер на 5,4 милиард евро. Тази информация беше публикувана от най-големия австрийски в. „ Кронен Цайтунг “. Отмяната на олимпийските игри пък ще коства на уредниците 38,2 милиарда $, твърди Кацухиро Миямото – водещ икономист от университета Кансай. За момента вид с анулацията на Игрите не се преглежда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР