Финансов ресурс от 96.2 млн. лв. от портфейла на Оперативна

...
Финансов ресурс от 96.2 млн. лв. от портфейла на Оперативна
Коментари Харесай

Фондът на фондовете стартира кредитна линия за 96.2 млн. лв. за бизнеса

Финансов запас от 96.2 млн. лева от портфейла на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ ще бъдат предоставени на бизнеса през клоновата мрежа на седем банки: БАКБ, Банка ДСК, ОББ, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Токуда Банк и Уникредит Булбанк.  Това оповестиха от Фонда на фондовете. Програма „ Възстановяване ” съставлява портфейлна гаранция, която ще разреши на банките в страната да ускорят даването на нови заеми в поддръжка на дребните и междинни предприятия.  

Гаранционните принадлежности по стратегия „ Възстановяване " дават късмет за развиване на бизнеса в изискванията на растяща инфлация и рецесия. Условията на гаранцията подсигуряват заемите да бъдат отпускани в къси периоди с минимална административна тежест и без нужда от даване на материално поръчителство.

Фондът на фондовете ще поеме до 80% от кредитния риск на банките сътрудници за всеки нов заем, възложен по програмата. Потенциалните загуби за обществения запас са лимитирани до 50% от общото покритие за портфейла.

Крайните получатели ще бъдат подкрепени с нови заеми в размер на 240.4 млн. лева Основните преимущества по стратегия „ Възстановяване “ са: улеснен достъпът до бизнес заеми за българските МСП с най-малко тригодишна история; финансиране без условия за материални обезпечения, като се изключи персонални гаранции, предоставени от собствениците; утвърждение и асимилиране в съкратени срокове; опция за дванадесетмесечен гратисен интервал по главницата; достъп до дълготрайно кредитиране до 84 месеца; понижаване на административната тежест за клиента до минимум; кредитиране до 3 млн. лева, само че не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 година, съгласно това за коя от годините оборотът е бил по-голям; до лимита, избран по de minimis.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР