Финансистът и бивш депутат от левицата Георги Кадиев бе привикан

...
Финансистът и бивш депутат от левицата Георги Кадиев бе привикан
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Предните управляващи нямат интерес Божков да се върне в България

Финансистът и някогашен народен представител от левицата Георги Кадиев бе привикан на разпит в прокуратурата като очевидец по сигнала на Васил Божков против политици от ГЕРБ. В " Денят стартира с Георги Любенов " Кадиев изясни, че е поради импортирания от него законопроект за хазарта през 2014 година който не е признат от тогавашното болшинство. Месец по-късно се приема различен законопроект на Менда Стоянова и други двама депутати.

" В този един месец се състояха диалозите, в които Васил Божков отива при Бойко Борисов, споделя му: " Кадиев е внесъл подобен законопроект ", Борисов му споделя: " Отиди при Менда Стоянова " и по този начин. Не знам дали това е правилно. Законопроектът на Менда Стоянова даде опция хазартният оператор да избира по кой член да се полза, от което Васил Божков се е възползвал в продължение на 5 години. Ако Комисията по
хазарта 5 години не е забелязала това, значи има проблем в тях ", изясни Кадиев.

Според Георги Кадиев е невероятно Васил Божков да бъде свален от алената бюлетина за търсене, само че в случай че се прибере в България и бъде съден, евентуално ще има развръзка по проблема.

" Имам чувството, че предните ръководещи нямат интерес нито Божков, нито Цветан Василев да се върнат в България. Ако те дадат показания, евентуално ще кажат неща, които на доста хора не са приятни. Важно е и дали имат някакви по-солидни доказателства - аудио, видеозаписи. Причината аз да излизам и да приказвам за тези неща е тъй като в никакъв случай е съм имал сходен вид диалози с Васил Божков. Срещал съм го един път през 2006 като заместник-министър, когато отново му вдигнахме налога ", съобщи Кадиев.

Арестът на Бойко Борисов е недобре свършена работа, даже в противен случай, героизирал го е, счита Георги Кадиев.

Финансистът разяснява и задълбочаващата се енергийна рецесия:

" Цената се дефинира от микс от разнообразни производители. Ако дадете по-голяма тежест на силата от АЕЦ " Козлодуй ", цената даже би паднала, само че това ще е загуба за АЕЦ " Козлодуй ", която другояче би продала силата на свободния пазар. Най-големият проблем е цената на газа, тъй като виждате, че Русия сподели " плащайте в рубли ", Европа отхвърли ".

Той акцентира, че настоящето държавно управление не е подхванало нито една нова мярка за компенсиране високите цени на електрическата енергия.

Вижте целия диалог във видеото

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР