Финансирана от Китай финландска компания, работеща по проект за подводен

...
Финансирана от Китай финландска компания, работеща по проект за подводен
Коментари Харесай

Три китайски компании ще помагат за построяването на тунела Талин-Хелзинки

Финансирана от Китай финландска компания, работеща по план за подводен тунел от Талин до Хелзинки, съобщи през днешния ден, че ще работи с три китайски компании за окончателното планиране и създаване на 100-километровия тунел, който е част от плана "Един пояс-един път ", съобщи Ройтерс.

FinEst Bay Area Development е компанията стояща зад плана. Тя е подписала меморандум за съгласие с китайския холдинг за създаване на пътна инфраструктура China Railway Engineering Company, нейното дъщерно сдружение China Railway International Group, China Communications Construction Company също за създаване на инфраструктура и финансовата Touchstone Capital Partners.

„ Компаниите, с които си партнираме са най-големите в света и най-хубавите в тяхното поле на активност “, споделя Питър Вестербака, съосновател на компанията Finest Bay Development. Имаше нужда от нови сътрудници, защото Финландия и Естония имат лимитирани запаси за построяването на тунели и технологии за високоскоростни влакове, добавя той.

През март планът получи условната сума от 15 милиарда евро от китайската компания Touchstone Capital Partners. Около 12,5 милиарда евро ще влязат в структурата.

Инициативата "Един пояс-един път " цели да свърже Китай по море и суша с Югоизточна и Централна Азия, Близкия Изток, Европа и Африка.

Финландия и Естония от години имат намерение да свържат столиците си, които са разграничени от Финския залив. Тунелът ще редуцира времето за пътешестване до 20 минути от двучасовото пътешестване с ферибот, който всекидневно прекарва хиляди хора.

В оповестеното от 2017 година изследване, поръчано от двете държавни управления, се сподели, че плануваният тунел може да бъде отворен през 2040 година, само че някои от разработчиците настояват, че той може да бъде издигнат до края на 2024 година, като някои елементи ще бъдат отварени и по-рано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР