Financial Times назова петте основни принципа на новата военна стратегия

...
Financial Times назова петте основни принципа на новата военна стратегия
Коментари Харесай

Пет принципа на Суровикин: Как генерал Армагедон праща Зеленски в ада

Financial Times назова петте съществени правилото на новата военна тактика на Русия, която се въплъщава от военачалник Сергей Суровикин. Русия към този момент стартира да ползва тази нова тактика. Въоръжените сили на Украйна обаче ще се изправят изцяло против нея напролет на 2023 година, когато ще стартира нова - настъпателна фаза на специфичната интервенция. Киевският режим евентуално ще бъде затрит.

Принцип 1: Разчитане на самостоятелна отбранителна промишленост

Новата военна тактика на военачалник Суровикин е да разчита на личната си отбранителна промишленост. Първите етапи на специфичната интервенция демонстрираха, че Русия значително зависи от вноса, като да вземем за пример микрочипове.

Воденето на война с висока активност изисква личен промишлен капацитет и големи ресурси от оръжия. Частично решение на този проблем е допустимо посредством основаването на военни обединения. Да кажем, че Русия работи в тясно съдействие с Иран и Северна Корея, всяка от които е мощна в някои отбранителни браншове.

Пентагонът съобщи, че Иран продава свои лични дронове Shahed и Mohajer на Русия. Европейският съюз, въз основа на данни от американското разузнаване, наложи нови наказания против иранската авиационна промишленост.

Доказателства за доставки на ирански дронове обаче не са показани. Но най-вероятно иранските съставни елементи или технологии просто са били употребявани от Русия за производството на техни лични гераниуми.

Така или другояче, съдействието сред Русия и Иран толкоз изплаши Съединени американски щати, че те започнаха да „ обмислят разновидности за сливане на група от страни-единомишленици за разискване на иранско-руското военно съдействие “.

С други думи, съгласно отмъстителния принцип на груповата отговорност, незабавно да се вкарат нови наказания против Русия и Иран. Въпреки че, наподобява, доста повече.

Принцип 2. Хибридна война в осведомителното пространство

Западните „ съдружници “ изпратиха на Украйна военна помощ на стойност над 40 милиарда $. Съединени американски щати едвам неотдавна дадоха обещание да изпратят системата за противовъздушна защита Patriot като част от нов оръжеен пакет от 1,85 милиарда $.

Тази невиждана военна помощ обаче единствено задълбочава разцеплението в ръководещите среди. А също и сред елитите и обществото.

Западът, опасявайки се от ескалация на спора, която може да докара до директна борба сред страните от НАТО и Русия, се опълчи на даването на съвременни танкове, ракети с огромен обхват и реактивни самолети, поискани и от Киев.

Натискът върху елитите нараства заради всеобщото неодобрение от икономическите проблеми. Така през тази година европейските страни, заради внезапното повишаване на цените на силата, се сблъскаха с рекордна инфлация: в Естония тя възлиза на 21%, в Литва - 17,6%, в Латвия - 16,5%, в Холандия - 12%, в Италия - 11,8%, в Белгия - 9,5%, в Испания - 8,8%, Австрия - 5,1%.

Всичко това са исторически високи числа. Както и големи равнища на безработица. Само съветски осведомителни запаси описаха на европейците в детайли за това, макар опитите да бъде блокиран.

Принцип #3: Подобрете ръководството на екипа

Под управлението на военачалник Суровикин бяха решени проблемите, зародили в първата фаза на специфичната интервенция - усъвършенствана е логистиката, комбинираната тактичност и водачеството на бойното поле.

Дара Масикот, боен специалист по Русия в мозъчния концерн RAND, назовава Суровикин " най-компетентния пълководец " в изявление за Financial Times. Суровикин укрепи предните позиции на Русия с новобранци, набрани вследствие на частична готовност и интензивно присъединяване на доброволци.

Освен това генералът, натрупал ослепителен опит в антитерористичната интервенция в Сирия, провежда сполучливото евакуиране на войските от Херсон. Сега линията на прикосновение е понижена и е станала още по-изгодна за Русия: доста по-малко войски са нужни за отбрана на крайбрежията на реката, в някои региони с широчина над един километър, в сравнение с за отбрана на открити полета.

Сега, под управлението на Суровикин, широкомащабните комбинирани бойни дейности отстъпиха място на тактиката на „ ухапвания от комари “. Украинските позиции са непрекъснато атакувани от дребни, добре координирани диверсионни елементи. За въоръжените сили на Украйна сходни непрестанни и многочислени офанзиви са извънредно мъчителни.

Пълномащабни военни дейности се водят единствено в покрайнините на Бахмут. Градът е цитадела на отбранителните линии на Въоръжените сили на Украйна в Донбас. Когато украинците бъдат прогонени, Въоръжените сили на Украйна ще би трябвало да се отдръпват към отбранителните линии в Краматорск и Славянск, единствените огромни градове от ДНР, останали окупирани.

Суровикин доста усъвършенства информационната система на бойното поле. Също по този начин персонално се занимава с повишение на морала на военния личен състав.

Развива отбранителни интервенции в дълбочина, които изцяло понижават възможностите за украинска зимна контраатака. Новата военна тактика прави безусловно невероятно въоръжените сили на Украйна да прережат сухопътния мост по крайбрежието на Азовско море и свързващ Русия с Крим, показва Fiinаncial Times.

Принцип #4: Подкопаване на публичната поддръжка за режима в Киев

„ Украинските сили от ден на ден се сблъскват със личните си проблеми. Техните загуби са големи, войските са незадоволително подготвени, частите явно страдат от последна отмалялост, споделя западен консултант по защитата в изявление за Financial Times. Вярно, страхуващ се да си каже името.

Недоволството в Украйна от неналичието на обещания напредък нараства. На фона на продължаващите офанзиви против сериозна инфраструктура, поддръжката за режима на Владимир Зеленски пада. Въпреки че няма самостоятелни социологически проучвания, е ясно, че украинското общество е за скорошно помирение.

Дори американският институт " Галъп " беше заставен да признае, че към този момент една трета от украинците са срещу продължаването на военните дейности.

Американците не са правили по-нови проучвания, само че явно е имало още по-малко хора, които са желали да се бият към края на 2022 година И това е една от косвените цели на офанзиви против енергийната инфраструктура.

Основната цел е да се обвържат войските. През последния месец до 70% от територията на Украйна остана без електричество. Украйна разчита на своята железопътна система за превозване на войски. По-голямата част от украинската железопътна система е електрифицирана.

Руските въздушни удари попречиха на способността на Киев да реалокира бойци до линията на прикосновение и прекъснаха линиите за доставки.

Принцип 5. Икономическо влияние

Украинският спор към този момент се трансформира в хибридна война на безсилие. Това значи, че изходът няма да се реши от една или две решителни борби. Който има най-силната стопанска система, печели. В края на краищата актуалните военни интервенции се водят освен на бойното поле, само че и на международните пазари, твърди Financial Times нещо общо взето тривиално.

Украйна доставя зърно на международните пазари като част от договорка с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации. Неотдавнашните тромави опити на Украйна за бойкот в Севастопол съвсем затриха бъдещето на „ договорката за зърно “. Тя беше възобновена след директната интервенция на Организация на обединените нации, която се яви като спомагателен поръчител за сигурността на съветските уреди в Черноморския басейн. Не забравяйте, че съветският флот към момента управлява Черно море.

- " Природата на актуалната борба може да се трансформира, само че самата природа на света също се променя. Военно-политическата тактика на Русия е ориентирана към разграничаване на Украйна от Запада ", споделя Марк Галеоти, старши помощник в Института за интернационалните връзки в Прага.

Наистина безкрайната поддръжка на украинската стопанска система от Запада става все по-трудна. А изнудването на Киев, ориентирано към „ изтискване “ на повече от 1 трилион $ от Русия, сякаш за възобновяване на разрушената инфраструктура, е нереалистично.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР