Финалната фаза на тестовете си за лекарство срещу коронавируса стартира

...
Финалната фаза на тестовете си за лекарство срещу коронавируса стартира
Коментари Харесай

Тестват върху пациенти лекарство срещу коронавируса

Финалната фаза на тестванията си за лекарство против ковид започва Фармацевтичното поделение на японската компания " Фуджифилмс ". Тя тества върху пациенти с ковид лекарството Avigan, оповестява в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Този медикамент получи утвърждение от управляващите в Япония и беше пробван против вируса на ебола. Лекарството нападна ензимите, които разрешават на патогена да се самокопира и да се популяризира в човешкия организъм. В резултат на положителните резултати, реализирани при предходните две етапи на тестванията, компанията стартира да усилва производството на препарата през месец март.

Avigan е прочут и под името на генерика favipiravir. Японските медици считат, че това може да се окаже първото потвърдено сполучливо лекарство против COVID-19. Медикаментът влияе върху ензима РНК полимераза, който служи като катализатор в процеса на възпроизвеждането на вируса.

Японските медици сполучливо третираха с Avigan пациенти, заболели от ебола, и се надяват да реализират същите резултати и при лекуването на новия ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР