Финалите на Европейското първенство по баскетбол за жени през 2021

...
Финалите на Европейското първенство по баскетбол за жени през 2021
Коментари Харесай

Финалът на Европейското за жени през 2021 ще е във Валенсия

Финалите на Европейското състезание по баскетбол за дами през 2021 година ще се проведат във Валенсия, Испания, реши ФИБА Европа. Финалният шампионат ще се семейства взаимно от Франция и Испания през юни следващата година. Франция ще одобри два групи в един град, който ще бъде разгласен по-късно. ФИБА към този момент приема кандидатури за домакинство на шампионатите през 2023 и 2025 година Решението хазаин на Евробаскет‘23 е март 2021 година, а година по-късно – и това за 2025 година

Бордът на ФИБА Европа, член на който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков, реши да преразгледа решението си от март по отношение на завършването на европейските клубни шампионати с шампионат през септември и октомври през юни. Решено бе стартът на плана за подготовка на някогашни баскетболисти TIME-OUT 2.0 Erasmus+. Проектът, в който от българска страна ще вземат участие Екатерина Димитрова и Александър Груев, трябваше да стартира със среща в Прага. Тя обаче бе отсрочена за по-късен стадий поради пандемията с Covid-19. Вместо това курсистите ще вземат участие във видео конференция от 22 до 26 юни.

ФИБА пък реши Световното състезание за мъже през 2023-а година ще се състои от 25 август до 10 септември. Груповата фаза ще бъде в Индонезия, Япония и Филипините, а финалите - в Манила. За първи път международно ще се играе в няколко страни, като още веднъж ще е с 32 участника. Квалификациите ще преминат в шест прозореца в границите на 15 месеца на четири района. Те започват през ноември 2021 и ще продължат до февруари 2023. Първият прозорец би трябвало да бъде през ноември тази година -22-30.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР