Финалът на Световното първенство по футбол за жени изправи един

...
Финалът на Световното първенство по футбол за жени изправи един
Коментари Харесай

Уилям сгази лука, как разгневи народа

Финалът на Световното състезание по футбол за дами изправи един против различен тимовете на Англия и Испания. Испанките станаха международни първенеца, а кралица Летисия и щерка й инфанта София бяха на стадиона в Сидни, с цел да им връчат трофея и да честват с тях.

Макар да стигнаха до край, англичанките останаха втори. А още сол в раната добави фактът, че принц Уилям не дойде в Австралия, с цел да гледа нито един от мачовете им. За сметка на това постоянно пожелаваше триумф на Лъвиците с изявления в обществените медии.
-->
Именно последното малко видео, споделено на формалния профил в Twitter на принца и принцесата на Уелс, провокира гнева на доста хора, написа lifestyle.bg. На него Уилям дружно с щерка си принцеса Шарлот пожелава успех на отбора преди финалния мач.

Според журналистката Пурна Бел принц Джордж и принц Луис също е трябвало да участват във видеото. " Разделянето на половете стартира от ранна възраст и тук акцентира концепцията, че всички би трябвало да се интересуваме от мъжките спортове, само че женските са единствено за девойките. "

Някои коментиращи също акцентираха наличието единствено на Шарлот и написаха, че задоволително обидно е било отсъствието на Уилям от финала в Австралия. Други обаче предложиха разнообразни теории за това каква е повода принцът на Уелс да не участва на мача.

Според една от тях това се дължи на екологичните му послания, а пътешестване до Австралия единствено за един мач би оставило огромен въглероден отпечатък. Според друга обаче принцът няма по какъв начин първи да посети страна от Общността на нациите преди татко му, който към този момент е монарх и още не е направи сходно публично посещаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР