Финалът на Шампионската лига може да се проведе в Съединените

...
Финалът на Шампионската лига може да се проведе в Съединените
Коментари Харесай

Финалът на Шампионска лига в бъдеще може да се проведе в САЩ

Финалът на Шампионската лига може да се организира в Съединените щати в бъдеще, защото Европейската футболна централа се стреми да се възползва от възходящата известност на футбола в страната, сподели президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Най-важният мач в европейския клубен футбол в никакъв случай не се е провеждал отвън континента от началото на шампионата на първенците през 1955 година, само че Чеферин сподели, че спирането на

традицията е изцяло допустимо.

" Обсъждаме тази концепция, само че тази година финалът е в Истанбул, следващата година е в Лондон, а 25-та в Мюнхен и по-късно това ще забележим ", сподели Чеферин пред подкаста Men in Blazers.

" Футболът е извънредно известен в Съединените щати в наши дни... Американците са подготвени да платят за най-хубавото. Така че те ще гледат европейския футбол, както феновете на баскетбола в Европа следват НБА.

" Това, което ме шокира е, че финалите на Европейското състезание бяха гледани от повече хора в Съединените щати, в сравнение с финалите на НБА... За 30 мача от Европейското феновете бяха като феновете на Супербоул ", сподели още Чеферин.

Той добави, че часовата разлика е проблем, изключително в случай че се играе следобяд на тихоокеанското крайбрежие, което ще докара до началото на мачовете към среднощ в Европа.

Съединени американски щати ще бъде хазаин на Световното състезание по футбол през 2026 година дружно с Мексико и Канада.
 Суперкомпютър предвижда спечелилия в Шампионска лига
Суперкомпютър предвижда спечелилия в Шампионска лига

Ето кой
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР