Филмите на легендарния иноватор в Жан-Люк Годар раждат силни жени,

...
Филмите на легендарния иноватор в Жан-Люк Годар раждат силни жени,
Коментари Харесай

Преди Жената-чудо: силните момичета на Жан-Люк Годар

Филмите на именития иноватор в Жан-Люк Годар раждат мощни дами, доста преди Жената котка, Wonder Woman, Електра и другите американски екшън героини. Момичетата на Годар нямат потребност да бъдат избавени, те не чакат принца на бял кон, не се опасяват да държат оръжие и не се двоумят да го употребяват. Това са героини, които “живеят живота си до финален дъх”, без значение от нормите на обществото. И са едни от първите женски облици в киното, които не са построени към външния тип – в противен случай – и прическите им са съобразени с характера. Смели, стилни и въпреки всичко нежни, тъй като “жената си е жена”, ето и кои са обичаните ни героини от филмите на Годар.

Нана от “Да живееш живота си”
 Газпром Go Home и #ГАZwithme - трендовете през август 5 авг 2022 | Газпром Go Home и #ГАZwithme – трендовете през август. Два митинга извършиха пространството в така наречен Триьгълник...


Изиграна от безконечната Ана Карина, тя разчупва публичните клишета, като оставя брачна половинка и децата си, с цел да преследва фантазията си да стане актриса. Проваляйки се в това начинание, тя остава без пари и става продажница.

Патриша от “До финален дъх”



Джийн Сибърг влиза в ролята на подлата Патриша, студентка по публицистика. С дръзката си къса прическа, която й придава детска непорочност, тя печели сърцето на чаровния Мишел. Двамата се готвят да избягат в Италия, когато Патриша схваща, че приятелят й е престъпно проявен и го предава на полицията.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР