Филмите му често предизвикват интерес в кината, но рядко успяват

...
Филмите му често предизвикват интерес в кината, но рядко успяват
Коментари Харесай

За да успокоя стареца. Адам Сандлър, който печели публиката с чувството си за хумор

Филмите му постоянно провокират интерес в кината, само че рядко съумяват да завоюват утвърждението на рецензията. Това обаче от дълго време не го тревожи. Днес той е един от най-успешните артисти в Холивуд.

За него в никакъв случай не е имало подозрение, че е занимателен. Като младеж се качва на комедийната сцена и в никакъв случай не слиза оттова. Вместо това той придвижва възприятието си за комизъм във филмите, които прави.

Той е Адам Сандлър и съгласно Forbes е най-добре платеният артист за 2023 година За този интервал той е спечелил над 73 млн. $. Значителна част от тях са поради филмите, които снима за платформата Нетфликс.

Адам Сандлър е роден през 1966 година в Ню Йорк . Майка му е детска учителка, а татко му - електроинженер. Сандлър споделя, че фамилията му в никакъв случай не му е казвало по кой път да поеме в живота си, само че буйният манталитет на татко му му е повлиял.

" Темпераментът на татко ми докара до това, че аз развих възприятие за комизъм, с цел да успокоя стареца ", споделя Сандлър, представен от платформата за оценка на филми iMDB.

Като дребен възприятието му за комизъм му носи неприятности. В учебно заведение постоянно го санкционират поради шегите му, само че това не го стопира. На 17 -годишна възраст той за първи път се качва на комедийната сцена в Бостън .

След като приключва учебно заведение, Сандлър стартира да се чуди накъде да продължи. Един от братята му го поучава да стане комик. Така Сандлър се записва да учи актьорско майсторство в Нюйоркския университет .

Тогава университетските клубове се трансформират в негова сцена. За представленията си взима единствено по 10 $ на вечер, само че за него това не е значимо.

По време на първата си година в университета Сандлър получава непрекъсната роля в телевизионната стратегия " Шоуто на Бил Козби ", само че взе участие единствено в четири епизода.
 Сандлър приема премията си за обичан комедиен артист за ролята си във кино лентата
Междувременно продължава работата си като стендъп комедиант. По време на едно от представленията си в Лос Анджелис е видян от комедианта Денис Милър , който го предлага на Лорн Майкълс - продуцента на американското комедийно шоу " На живо в събота вечер ".

Първоначално Сандлър стартира да работи там като сценарист, след което става член на актьорския състав. През 1995 година той е уволнен дружно с част от останалите артисти поради ниския ефирен рейтинг.

" Това беше необичаен миг в историята на шоуто, в който феновете и критиците бяха на едно и също мнение. Всички бяха съгласни, че тези хора не са смешни ", споделя Майкълс пред.

След това Сандлър навлиза в киното. Първоначално функциите му са дребни, а първият му триумф идва с кино лентата " Били Медисън " , на който е и сценарист. Хуморът на Сандлър, въпреки и осмиван от някои критици като лековерен, се оказва известен измежду феновете.

През годините той продължава с комедийните си функции в редица филми, измежду които " Щастливият Гилмор " (1996) и " Баща-мечта " (1999). Участва и в сантиментални и трагични филми като " Гроги от обич " (2002), " Спенглиш " (2004) и " Любовта в мен " (2007).

За ролята си в " Гроги от обич " Сандлър печели утвърждението на критиците и получава номинация за " Златен глобус ". Наградите обаче в никакъв случай не са били в основата на това, което артистът прави.

" Не бях дете, което пораства и си мисли: " Един ден ще получа " Оскар " и ще произнеса тирада ". Не съм го мислил. Искам просто да върша това, което мога, по допустимо най-хубавия метод ", споделя Сандлър.

Въпреки това критиците не всеки път са на негова страна. Всъщност множеството от филмите му получават негативни мнения от тях.

" Тези неща към този момент не ме нараняват. Преди 20 години това ми влияеше. Бях шокиран, питах се: " Какво стана? Те споделят, че не ставам? " Мислех, че съм добър в това ", споделя Сандлър и прибавя: " Обичам всеки филм, който в миналото съм правил ".

През 2019 година Сандлър се завръща в " На живо в събота вечер " като водещ и получава номинация за премия " Еми ". Година по-късно излиза филмът " Нешлифовани диаманти " , с който Сандлър излиза от всекидневно комедийната си роля. За присъединяване си във кино лентата той получава няколко награди, в това число номинация за най-хубав артист на премиите " Изборът на критиците ".

През 2014 година продуцентската компания на Сандлър стартира партньорство с платформата за филми Нетфликс. През 2020 година стана ясно, че това партньорство ще бъде удължено за още четири кино лентата, а при започване на 2024 година Нетфликс заяви, че Сандлър ще взе участие в основаването на ново комедийно шоу за платформата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР