Филмите и сериалите, базирани на видеоигри, са често описвани като

...
Филмите и сериалите, базирани на видеоигри, са често описвани като
Коментари Харесай

7 предстоящи странни филмови адаптации на видеоигри, които трябва да гледате

Филмите и сериалите, основани на видеоигри, са постоянно описвани като странни и шантави. Но от време на време тъкмо тази характерност им разрешава да придадат уютно въодушевление на потребителите и елементарно стават приятни и занимателни.

Със сигурност през последните години има нова вълна от акомодации на видеоигри, които се трансфораха в големи шлагери като The Last of Us и The Super Mario Bros. Movie, като този вид продукция се трансформира в доходоносна част на Холивуд.

Има цяла гама от ексцентрични, даже ненапълно нелепи акомодации на видеоигри, които скоро ще са налични в стрийминг платформи и по кината. Ето кои са седемте странни акомодации на видеоигри, които си проправят път към огромния и дребния екран.

Twisted Metal (Peacock)

Премиерата на Twisted Metal е планувана за 27 юли. Това е акомодация на известния франчайз на PlayStation от 90-те и 2000-те, където играчите се качват в мощни транспортни средства и се бият до гибел. Ще се забавлявате с камиона за сладолед Sweet Tooth, изстрелващи ракети, ръководен от смъртоносен смешник, Аксел, който кара въодушевено от „ Лудия Макс “ двуколесно транспортно средство и Roadkill, старинна кола, която може да изстрелва ръждясали копия и доста други.

Фактът, че тази игра се трансформира в сериал, е по едно и също време страховит и изцяло чудноват, тъй като Twisted Metal в никакъв случай не е била наситена със сюжет, тъй че огромна част от историята ще би трябвало да бъде основана от нулата.

Изборът на актьорски състав включва Уил Арнет, Нийв Кембъл и професионалния кечист Самоа Джо. Но с тези надарени артисти има късмет сериалът просто да изненада всички и да бъде неофициалното продължение на „ Лудия Макс “, от което даже не сме подозирали, че имаме потребност.

Space Channel 5 (по кината)

Това или ще има необикновен триумф, или ще бъде толкоз неприятно, че даже няма да бъде пуснато по кината и ще приключи като някакво неразбираемо заглавие.

Независимо от това, Space Channel 5 се трансформира във филм. Първоначално пусната през 1999 година за SEGA Dreamcast, Space Channel 5 беше екшън игра, в която играчите поеха ролята на Улала, новинарски кореспондент, който би трябвало да попречи на извънземните да завладяват галактическа станция, като танцува с тях.

Според The ​​Hollywood Reporter, филмовата версия ще промени малко сюжета, като от екипа на основателите споделят, че „ ще опише историята на трагичен служащ в заведение за бързо хранене, който е нает от кореспондент на свободата от бъдещето, с цел да избави света от извънземни, употребяващи нещо, което сплотява всички хора на планетата – любовта към глупавите танци “.

За да има триумф, основателите на кино лентата би трябвало да помнят, че видеоиграта не се очакваше да бъде шлагерът, в който се трансформира. Space Channel 5 в последна сметка се оказа страхотна, тъй като играта беше извънредно неуместна.

Играта Space Channel 5 съумя по някакъв метод да резонира с доста разнообразни демографски групи, макар че беше направена за да притегли млади девойки към SEGA. За да има триумф, филмът ще би трябвало да направи същото. Ще би трябвало да се хареса на повече от деветгодишни девойки, които желаят да бъдат поп звезди.

Borderlands (по кината)

На доктрина филмът Borderlands би трябвало да бъде безусловно героичен. Базиран на постапокалиптична поредност от игри със пукотевица от първо лице за търсачи на съкровища със страхотни оръжия (и суперсили), филмът наподобява обещаващ. Той е режисиран от легендата на ужасите Елай Рот и има звезден актьорски състав, в това число Кейт Бланшет, Джейми Лий Къртис, Кевин Харт, Джак Блек и други.

Добрата вест е, че Borderlands към този момент носи толкоз доста на феновете и геймърите. Героите са харизматични и занимателни, а затъмнената, само че напоена с кръв конюнктура на играта е чудесна композиция от анимационни филми от детството и хули. Дори в случай че филмът има чудноват сюжет, Borderlands отново може да бъде необикновен, стига духът на играта да е там.

Halo – сезон 2 (Paramount+)

Джон, прочут още като Master Chief, безчувственият супер боец, основан, с цел да избави човечеството, първо шокира феновете, когато смъкна шлема си. След това шокът продължи, когато го гледахме в продължителна гола сцена. А най-после даже прави секс с Covenant разузнавач, който е изпратен да го убие. Междувременно Kwan Ha (персонаж, който не е в игрите) тича към пустинна планета и отива на задачи с група галактически вещици, до момента в който бяга от неприятни момчета.

Сериалът беше самото определение за луда и странна акомодация на видеоигри. Но в това време беше толкоз занимателен. Беше като злополука на трен, чиито вагони са цялостни с котенца и бомби.

Сериалът не съумя да пресъздаде вселената на Halo и вместо това просто излезе отвън релсите. За благополучие идната година ще получим сезон 2!

Firewatch (по кината)

От стартирането си през 2016 година, играта Firewatch претърпя катарзис. Съсредоточава се към мъж, който приема работа като рейнджър на пожарната в Уайоминг, с цел да избяга от предишното си. Но скоро излиза наяве, че някой различен го преследва в гората. Играта се гмурка надълбоко в страстите на любовта, скръбта и изкуплението, до момента в който е съсредоточена към сочна тайнственост.

При първичното си стартиране играта се трансформира в непредвиден шлагер, продавайки 500 000 копия през първия месец. На идната година обаче огромна част от потребителите се нахвърлиха върху играта, откакто нейните разработчици Campo Santo желаеха от стриймъра PewDiePie да отстрани видеоклипа си на Firewatch, защото употребява думата „ nigger ” по време на предаване онлайн (той също преди този момент беше направил голям брой антисемитски забележки).

Консерваторите бомбардираха играта в Steam, заливайки я с ревюта с 1 звезда и наричайки разработчиците „ борци на обществената правдивост “, които „ не разрешават свободата на словото “. Въпреки всичко това, играта продължи да бъде известна и от този момент е продала над 2,5 милиона копия. През 2020 година The Hollywood Reporter заяви новината, че Firewatch получава кино обработка.

Firewatch е сложна задача за кино продукция. Цялата игра се концентрира съвсем напълно върху един воин и неговия началник, който не виждаме, а чуваме единствено по уоки-токи. За да бъде филмът добър, доста надарен артист би трябвало да бъде определен за основна роля, защото той безусловно ще носи целия филм на раменете си.

Portal (по кината)

„ Помните ли преди, когато говорех за смрадлив отпадък, който стои в близост и е ненужен? Това беше метафора. Всъщност говорех за теб. “

Ако ви липсват злобните забележки от обичания на всички злобен ИИ робот, GLaDOS, тогава ще се зарадвате, тъй като Portal се трансформира във филм. Воден от Джей Джей Ейбрамс, филмът ще показа момиче, което се разсънва в гигантско оборудване и е насила да преодолее трудностите, с цел да забавлява всемогъщия роботизиран надзорник, GLaDOS.

Ейбрамс загатва, че филмът може малко да се отдалечи от игрите, с цел да построи по-плътен сюжет.

Истинската наслада от играта в действителност е странната връзка, която създавате с GLaDOS. Реално по време на цялата игра роботът хвърля обиди, които ви карат да се чувствате безполезни. Но вие по този начин се привързвате към него, че попадате в обстановка, в която от ден на ден харесвате злодея.

Comix Zone (по кината)

В играта на Sega Comix Zone играчите минават през пънк свят от 90-те години, цялостен с неприятни момчета. Интересното е, че всичко това се случва в комикс и играчите в действителност могат да прескачат сред страниците. Въпреки че това е ужасно за видеоигра и несъмнено разчупва стила на обичайните игри, не е известно какъв брой добре ще наподобява на огромния екран.

Сюжетът му се отклонява много от играта, като THR споделя, че „ следва историята на изтощен основател на комикси и млад чудноват цветнокож публицист. Когато те са засмукани от последния брой на известната си поредност, би трябвало да загърбят разликите си, с цел да спрат рисков суперзлодей от цялостно заличаване “.

Този филм е същинско предизвикателство, само че в случай че успее да бъде толкоз изобретателен и новаторски колкото играта, на която е основан, сигурно ще бъде шлагер.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР